Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. November 20. 12:45, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

A szalagátvágás már csak formaság volt

A szalagátvágás már csak formaság volt

Örömmel tapasztaltuk – ki autósként, ki kerékpárosként – hogy az újonnan megépült kerékpárutat már az ünnepélyes avatást megelőzően sokan kipróbálták, sőt használatba vették.

Ma (november 19-én) megtörtént a „Kiskunfélegyháza 5-ös számú főúton történő biztonságos kerékpározást megteremtése” című projekt ünnepélyes átadása a megvalósítás színhelyének egyik látványos szakaszán, a Félegyházi Vízfolyáson átívelő kis hídon.

A Bercsényi utcai óvodások közreműködésével zajlott a nemzeti színű szalag ünnepélyes átvágása. Az eseményen a meghívott vendégeken és városunk vezetésén túl megjelent a kivitelező Útépker Kft. ügyvezető tulajdonosa Kecskeméti Katalin is.

Lezsák Sándor a térség országgyűlési képviselője beszédében tisztelettel méltatta mindazok munkáját, akik részt vettek a Bercsényi utcától a Mezőgazdasági Boltig húzódó kerékpárút megvalósításában, s mint mondotta: „Nem a szalag átvágása a munka, hanem az, ami mögötte van!” Majd a jeles eseménytől izgatott óvodások felé fordulva, a közismert meséhez hasonlítva vetítette le azt a munkafolyamatot, ami megelőzte a mai nap ünnepélyes avatását. „Ez megálmodta az igényeknek megfelelően…ez megtervezte…ez a költséget előteremtette…ez kivitelezte…ez meg majd használja a kerékpárutat.” – mondta mosolyogva, majd a meghívott vendégek felé fordulva folytatta ünnepi beszédét:
„Meghajtom fejem elsősorban az Önkormányzat előtt, melynek Félegyházát fejlesztő tervében a jelenlegi kerékpárút is szerepelt. És mindenképpen elismerésre méltó az a munka is, amit a kivitelezők végeztek. Jó egészséget kívánok mind a kerékpárút használóinak, mind pedig azoknak, akik a megépítésében részt vettek.„ E szavakkal zárta ünnepi beszédét Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, majd Horváth Gábor és Dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselők közreműködésével átvágta a nemzeti színű szalagot.

Horváth Gábor a 7. sz. választókörzet önkormányzati képviselője, a két körzetet – 8. és 7. sz. választókörzet – és a várost a külterülettel összekötő kapocs jelképének érzi az újonnan megépült kerékpárutat. Megtudhattuk a projekt kivitelezésének pontos adatait is, miszerint a Bercsényi utca kereszteződésétől a Mezőgazdasági Boltig megépülő kerékpárút 2,2 m széles és 1,2 km hosszú, melyen egy zebra, egy vasúti átjáró, és a Félegyházi Vízfolyást áthidaló híd található. Az összköltség 138 millió Forint volt, amelyet az önkormányzat 100%-ban támogatási pénzből fedezett és félegyházi vállalkozó munkáját dicséri a kivitelezés. Beszédének zárásaként elmondta, hogy reménykedik az út további folytatásában, amelyre minden esély meglehet egy újabb pályázat kiírásakor.

Dr. Ónodi Izabella a 8. sz. választókörzet képviselője csatlakozott ünnepi gondolataival az előtte szólókhoz. „A mai világ kiterjedt városi és távolsági közlekedési rendszerében a kerékpározás többnyire már nem kényszer, hanem lehetőség. Lehetőség egy költségkímélő és egészséges közlekedésre, lehetőség egy szabadidős tevékenységre. Az időjáráson túl a kerékpárosok ki vannak szolgáltatva a forgalom veszélyeinek, amíg egy úttesten haladnak vele. Egy jó minőségű kerékpárút egy másik világba emeli használóit, ahol nem kell már többet félni a szabálytalanul közlekedő és veszélyeztető gépjárművektől. Ez a nyugalom és biztonság felbecsülhetetlen a gyermekek és családok számára egyaránt.” – mondta a képviselő asszony, s ezek a mondatok minden kerékpározást szerető ember véleményét csokorba fogták. Végül ígéretet kaptunk arra, hogy városunk önkormányzata minden igyekezetével azon lesz, hogy ilyen lendülettel fejlessze tovább Kiskunfélegyháza város biztonságos közlekedési lehetőségét a kerékpárosok számára is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: