Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. December 12. 10:13, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A szalag elválaszt, leválaszt és összeköt

A szalag elválaszt, leválaszt és összeköt

December 10-én tartotta szalagozó ünnepségét a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma.

A mai ember nem szereti a csendet. Mindenféle dolgokkal vesszük körbe magunkat, hogy egyetlen másodpercre sem maradjunk egyedül. Pedig szükség van a csendre, hogy kicsit magunkban legyünk a gondolatainkkal. Ebben a pillanatban a közös gondolat, ami felötlik bennünk, a rövidesen feltűzendő kék szalag körül forog. Mindenkit izgat mit jelent ez a szalag. Több jelentést hordoz magában, mint minden szimbólum. A szalag elválaszt, leválaszt és összeköt. Elválaszt a gyerekkortól, a diákévektől, figyelmeztet arra, hogy hamarosan leválunk az iskolától, de ugyanakkor összeköt benneteket közös sorsotok révén. Hisz ugyanazon próbatétel előtt álltok mindannyian: az érettségi előtt – mondta Tasi Judit igazgatónő az ünnepségen.

A ballagtató diákok vidám, de mégis magvas mondanivalóval bíró műsora osztatlan sikert aratott a két végzős tizenkettedikes osztály tagjainak körében. Az iskolai élet és a felnőtté válás problémakörét feldolgozó előadás a vendégek soraiban ülők arcára is mosolyt csalt.

A kék szalag feltűzése után a végzősök hagyományos keringője zárta az ünnepséget.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.