Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 21. 11:33, csütörtök | Helyi
Forrás: KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium - Zsolnai Bal

Zsolnai Balázs festő a Szakma Kiváló Tanulója

Zsolnai Balázs festő a Szakma Kiváló Tanulója

I. helyezést ért el Zsolnai Balázs festő, mázoló, tapétázó a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tanulója az SZKTV -Szakma Kiváló Tanulója Országos Verseny- döntőjén.

A versenyzőknek két feladatot kellett elkészíteniük gipszkarton falra. Egy kötelezőt és egy szabadon választottat. A feladatokon két versenynapban, naponta öt órában lehetett dolgozni szigorú időbeosztással.

A kötelező feladatnál a falfelületre absztrakt képet kellett felszerkeszteni nagyítással. 1m x 1m fehér háttér alapra, középre milliméter pontossággal. A kifestésnél négy színt lehetett használni. Ezt a versenyzőknek egyénileg a helyszínen kellett kikeverni harmonikus árnyalatban, szabad színválasztással. A képet körben (teljes falfelületen) más színű diszperziós festéssel kellett elválasztani.

A szabadon választott feladathoz a verseny előtt írásban egy rajzot és magyarázó szöveget kellett leadni. Az ötlet egy könyves szekrény volt faerezett betétekkel. Kikötés volt a mintás tapéta használata min. 2 m2 felületen. A tapétát díszléccel kellett elválasztani a többi festéstől. Vizes alapozó és zománc kötelező használatával egyéni dekorációs felület kialakítása volt előírva, szabadon, kreatívan.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit