Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Február 16. 12:47, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A sport megtanít mindenre

A sport megtanít mindenre

Sportolj velünk! – szlogennel sportágakat népszerűsítő rendezvény zajlott városunkban ma (február 16-án) 9-14 óráig két helyszínen is.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi (608-as) Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiumának diákjai mindig aktívan részt vesznek városunk közösségi életében. Gondoljunk csak az őszi nagytakarításra, mikor az érettségizők számára előírt 50 óra közösségi munkát fizikai tevékenységben, az iskola környékének rendbe rakásával teljesítették. S tették ezt példamutatóan, de egyedülállóan a városunkban lévő iskolák közül.

Ezúttal a Nemzeti Tehetség Program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával egy nyertes pályázat segítségével manifesztálódott az iskola azon törekvése, hogy megmozgassa a városunkban tanuló diákokat kortól és nemtől függetlenül.

A délelőtt folyamán 8 sportág mutatkozott be: labdarúgás, kosárlabda, tollas- és röplabda, asztalitenisz, íjászat, ökölvívás, vízilabda, birkózás.

A rendezvény nem titkolt célja, hogy felkeltse a tanulók érdeklődését a sport tevékenységek és az egészséges életmód iránt. Ezzel a személyes találkozással lehetőség nyílt arra, hogy a sport, az aktív sportolási lehetőségek irányába mozduljanak el a résztvevők és valamennyi érdeklődő. A megnyitó után az egyes sportágak bemutatására került sor. A KÉSZ Aréna a labdarúgásnak, kosárlabdának, asztalitenisznek, tollaslabdának - röplabdának adott otthont, a Kossuth Lajos Szakképző Intézmény tornacsarnokában pedig a birkózás, ökölvívás és íjászat mutatkozott be. A vízilabda csapatjátékot, noha csak képekben ismerhették meg az érdeklődők, de még az is képviseltette magát a rendezvényen. A bemutatók után lehetőség nyílt az érdeklődőknek arra, hogy kipróbálják az egyes sportágakat, megismerjék az edzőket és leendő csapattársaikat.

„Kiskunfélegyházán nagyon fontosnak tartjuk a sport minden szakágában az utánpótlás nevelést, ezért is örültünk, hogy nem csak az iskola, hanem a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok is otthont adott ennek a rendezvénynek illetve részt vett a szervezésben" – e szavakkal nyitotta meg Balla László alpolgármester a rendezvényt. Majd Ernest Hemingwayt idézve - miszerint „A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni". – átadta a terepet a sportimádóknak.

A jeles idézet is azt bizonyítja, hogy a sport mindenre megtanít, ami fontos. Azok a diákok, akik sportolnak elmondhatják, hogy mit is jelent számukra a közösséghez, csapathoz való tartozás. Hiszen nemcsak az edzések nehézségeit, izomlázat, győzelmet vagy vereséget jelenti a sportolás, hanem életre szóló kötődést, barátságot is. A közös vonás minden mozgást szerető és igénylő emberben a sport és a sportág szeretete, mely kortalan és örök érvényű.

Nézzük akár a Kossuth Iskola tornatermében megjelenteket, vagy a KÉSZ Arénában zsibongó létszámot - mely összesen meghaladta az 1400 főt - mindkét csarnok esetében elmondhatjuk, hogy már az is óriási sikernek számít, ha a nézelődők közül 5-10% e rendezvény hatására fogja elhatározni, hogy sportolni kezd. A bemutatókon részt vevők boldog arcát tekintve pedig nem vitás, hogy mindenkinek kedve szottyant a testedzésre. A motivációt már megadta a Kossuth Iskola, az akarat és az elhatározás viszont már csak Félegyháza diákjain áll!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).