Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Október 06. 15:17, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

A siker kulcsát adta a félegyházi diákok kezébe

A siker kulcsát adta a félegyházi diákok kezébe

A Dombóvári család (Hírös Defend Kft.) támogatásának jóvoltából a félegyházi diákok megkaphatták a sikeres felnőtté válás kulcsát a Brian Tracy Oktatási Alapítvány tagjától: Szabó Péter motivációs trénertől.

Október 5-én (csütörtökön) csordultig megtelt a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok. Mintegy 2300 félegyházi diák - általános iskola nyolcadik osztályosai és a középiskolások - lehetett részese egy olyan előadásnak, mely talán elindítja őket a tenni akarás és a karrierjük útján.

A „Merj, nevess, szeress!” címet viselő motivációs előadást Szabó Péter olyan emberként tartotta meg, aki dolgozott korábban árokásóként, pincérként, marketingesként, de mégis eljutott kitartó kemény munkával oda, hogy több mint 1500 ember vezetőjévé vált. Napjainkban teljes elszántsággal azért küzd, hogy a saját tapasztalatait és a megszerzett tudását másoknak átadva megkönnyítse az emberek életét. Mára több kontinensen keresett előadó (többek között Kanadában, Ausztráliában, Németországban és Svájcban is tartott tréningeket). Több könyv szerzője, illetve társszerzője (Állj félre a saját utadból!, Van élet a halál előtt, Válj profi előadóvá). De legnagyobb mesterével Brian Tracy-vel közös könyvet is adtak ki: Hogyan vezetnek a legjobb vezetők?, Az önfegyelem ereje.
A diákok az első könyvét, melynek címe „Állj félre a saját utadból!” ezúttal ajándékként vihették haza magukkal (akár az előadó dedikálásával is). De a lényeg abban a másfél órás előadásban volt, ami talán csak évek múltán fog beérni gondolataikban.

S, hogy miért épp „csak” diákoknak tartotta előadását a motivációs tréner? Erre egészen egyszerű választ adott az előadó: „Nem felnőtt korban kell kezdeni a gondolatok jelentőségéről beszélni, hanem már iskolás korban. Egy-egy ilyen előadáson elhangzott mondatot - sikerhez vezető életigazságot - lehet, hogy csak később fognak értékelni, vagy egyáltalán megérteni, de legalább tudomásuk van a létezéséről.” Mindezt alátámasztandó többször elhangzott az előadáson a „Nem tudod, hogy mit nem tudsz…” mondat.

A neves előadó nem lepődött meg a diákok reakcióján, akik vegyes érzelmekkel fogadták Szabó Pétert. Mint azt elmondta lapunknak a vele készített interjúban, nagyon jó tapasztalatai vannak azokkal a diákokkal is, akik ellenségesen viselkedtek vele valamikor. Nem egy példát tudott felhozni arra, mikor évek múltán keresték fel azért, hogy hálájukat fejezzék ki a siker felé vezető útjuk alapjainak lerakásáért.

Az önbecsülés, az önbizalom, a karrier, a szeretet, a kapcsolatok és a pénz témája köré épülő előadásból minden bizonnyal megragadott mindenkit valami és talán otthon – elmesélve a szülőknek – előbb-utóbb fel fog épülni egy boldog, szeretetteljes, sikeres, egészséges és gazdag élet reménye. Valamint annak a tudata is, hogy ezért NEKÜNK kell tennünk, nem mástól várni a beteljesítését.
A legnagyobb köszönet az előadás létrejöttéért a szervezőket, illetve az anyagiakat biztosító támogatókat illeti: Csányiné Papp Andrea és a Dombóvári házaspár (Hírös Defend Kft.).

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

Alkalmazásra kerülő permetezőszer: Cuproxat FW

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).