Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Augusztus 28. 12:19, hétfő | Helyi
Forrás: whiteelephant-media.com

A reszponzivitás fontossága

A reszponzivitás fontossága

Manapság többször belefuthatunk a „reszponzív” kifejezésbe, egyre többet halljuk, hogy egy honlap mobilbarát vagy telefonon is használható, de mit is rejt valójában a kifejezés?

Amikor egy weboldal minden egyes és különböző eszközökön megjelenik, kezelhetővé és érthetővé válik a készüléken, amelyen megjelenítik. Az olyan oldalak, amelyek mobilra optimalizáltak, mobiltelefonok méretéhez igazítják őket, amely egy tableten már nem ugyanolyan minőségben jelenik meg, ennek ellenére a reszponzív oldal mindegy, milyen eszközön van, mindenképpen felhasználóbarát és kezelhető lesz, hiszen alkalmazkodni fog hozzá. Az RWD, vagyis a reszponzív weboldalt úgy tervezik, hogy olyan célt érjen el, aminek segítségével optimális megjelenés biztosítható, azaz könnyen olvasható, egyszerű a navigáció és a lehető legkevesebb görgetéssel, átméretezéssel a legkülönfélébb eszközökön (számítógép, mobiltelefon, tablet) képes megjelenni. A tervezett oldal a reszponzív elv alapján tökéletesen igazodik a megjelenítő eszközhöz, flexibilis képekkel, rugalmas felépítéssel. Ennek alapján a rugalmas felosztású koncepció a honlap minden elemének mérete százalékosan, relatívan kerül meghatározásra. A befoglaló elemhez képest a flexibilis képek százalékosan kerülnek meghatározásra. Olyan CSS szabályok lépnek érvénybe, amelyek a megjelenítő eszközön optimálisak, ez a media query alkalmazásával valósítható meg.

Az online korban mindennapjainkban általában a legtöbb dologban az internet van segítségünkre, ha keresünk valamilyen terméket, amire szükségünk van. Elmondható, hogy a legtöbb vállalat és cég rendelkezik saját weboldallal. Szükséges feltennünk a kérdést, hogy ilyenkor a vásárló mi alapján választ. Egy jól megtervezett és elkészített webdesign minőségi hozzáértést és bizalmat kelt a vásárlóban, ezzel befolyásolja döntését. A versenyképességet tekintve az is látszik, hogy egyre több cég reklámozza magát az online világban is különféle weboldalakon, amelyek komoly versenytársakat jelenthetnek számunkra. A cég fő profilja, hogy a legtöbb cég igényeit és erőforrásait figyelembe veszi, megfelelő megoldást kínálnak az egyszerű, bővített funkciójú egyoldalas weboldaltól a több száz oldalas hírportálig. A tervezők, designerek olyan weboldalt terveznek, amely mobilon és tableten is megjelenik, hogy az élmény minden eszközön egyformán jól kitűnjön.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.