Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Október 22. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

A nyugdíjasok helyzetének javításával kapcsolatos programját ismertette az MSZP helyi szervezete

A nyugdíjasok helyzetének javításával kapcsolatos programját ismertette az MSZP helyi szervezete

A jelenlegi kormány az oktatás, egészségügy mellett a nyugdíjasokat állította sarokba, a munkaképes korosztály jelentős részét pedig külföldre száműzte az igazságtalan gazdaságpolitikájával.

Az MSZP a kormányváltás után megvalósuló programjában kiemelt szerepet kap a nyugdíjasok helyzetének megnyugtató rendezése. Ezekkel a gondolatokkal kezdte mondandóját Horváth Tamás az MSZP helyi szervezetének vezetője az október 20-án megtartott sajtótájékoztatón, melyről az alábbi cikk jelent meg a Félegyházi Közlöny honlapján.

Országos szinten Bács-Kiskun megyében az egyik legalacsonyabb az öregségi nyugdíj összege, ami elsősorban a rövid szolgálati időnek tudható be. Nagyon sok nyugdíjas 50.000 forintnál kevesebből él, a nyugdíjminimum pedig 2008 óta változatlanul 28.500 forint – mondta el Horváth Tamás, majd ismertette az MSZP tíz megoldási javaslatát a problémák megoldására:

Kormányra kerülés esetén visszaállítjuk a 13. havi nyugdíjat, a megemelt nyugdíjminimum 50 ezer forint lesz. Kialakítjuk a nyugdíjkorrekciós programot, az alacsony nyugdíjak felzárkóztatására , és 50 százalékkal emeljük az időskorúak járadékát. A közgyógyellátást 50 az ápolási díjat 80 százalékkal emeljük, és feloldjuk a nyugdíj melletti munkavégzés korlátozását, lehetővé tesszük a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét. Újra igazságossá tesszük a rokkantellátási rendszert és a 65 év felettieknek – krónikus betegségek esetén – az ingyenes gyógyszerellátást.

Címkék: mszp, nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.