Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 11. 08:31, szerda | Helyi
Forrás: OrientPress

A nők inkább rugalmas munkaidőidőben dolgoznának

A nők inkább rugalmas munkaidőidőben dolgoznának

A nőknek több helyen kell egyszerre helyt állniuk az életben, éppen ezért a munkahelyi rugalmas munkaidőt olykor nagyobbra becsülik a magasabb fizetésnél.

Ezért cserébe olyan munkaerőt kapnak a főnökök, akik támogatásával ők maguk is nagyobb sikereket érhetnek el – mondta a Rádió Orientnek Szügyi György, az Euromenedzser elnöke.

A nők kiegyensúlyozottságának más a forrása.

Bár egyre nagyobb az átjárhatóság a női és a férfi munkakörök és szerepek között mégis a hagyományos nemhez kötött a kétkezi szakmák például jellemzően a hagyományos nemek szerint kerülnek pályaválasztásra – véli Szügyi György, a szakképzésben eltöltött szakmai tapasztalataira, és a legutóbbi felmérésre építve. Véleménye szerint, míg a nők a logikus és az érzelmi gondolkodásért felelős agyféltekéjüket egyszerre, kiegyensúlyozottabban tudják használni, éppen ezért a nők kiegyensúlyozottabbak és megbízhatóbbak.

Összességében strapabíróbb és önállóbb személyiségüknek köszönhető, hogy általában tovább élnek, mint a férfiak, annak ellenére, hogy a nők legalább annyira leterheltek, hiszen több helyen kell helyt állniuk – mondta a szekértő.

A nők éppen ezért a munkahelyen vezetőiktől nagyobb rugalmasságot várnak el a munkaidő tekintetében, hiszen nekik a családban és a háztartásban is meg kell állni a helyüket. Ezért számukra a magasabb fizetésnél sokszor előrébb való a rugalmasság, a kötetlenebb munkaidő, így az új, atipikus foglalkoztatási formák várhatóan népszerűek lesznek számukra, mint ahogy egy néhány évvel ezelőtt egy megyei Kormányhivatalnál végzett felmérés alapján tapasztalható volt.

A karrierépítés sikertényezői

Ami elé véleménye szerint a karrierben való előmenetelt illeti, ugyanakkor a siker titka nőknél sem más, mint a férfiak esetében. Ez a célorientáltság, a kitartás, a kommunikációs képesség, az önérvényesítő asszertív tulajdonság és az emberismeret – fejtette ki Szügyi György. Kiemelte:
nők nélkül a férfiak nem sokra mennének az életben.

Ezt azzal támasztotta alá, hogy az a férfi, aki megfelelő támogatást kap a nőktől – akár feleség, akár beosztotti szerepben – az jobb teljesítményt, ezáltal nagyobb sikereket tud elérni az életben.

Hogyan kell női munkaerőt választani?

A HR szakembernek különösen fontos szerepe van a kiválasztás folyamatában. Szügyi György szerint érdemes feltérképezni, hogy a munkavállaló egy korábbi szituációra hogyan reagált, azokban miképpen viselkedett, hiszen valószínű, hogy egy hasonló helyzetben ismét ugyanúgy fog cselekedni. Kiemelte: nem csupán a felvételkor, hanem az alkalmazás során folyamatosan ismerni szükséges az egyéni és egyedi szükségleteiket, motivációjukat, melynek eléréséhez rendszeresen, kötetlenül és őszintén kell elbeszélgetni a női munkavállalóval a számára fontos dolgokról, hiszen sokszor számukra a rugalmas munkaidő nagyobb ajándék, mint például a fizetésemelés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.