Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. December 23. 08:54, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A negyedik vasárnapot a szeretet jelöli

A negyedik vasárnapot a szeretet jelöli

December 22-én fellobbant a lángja a negyedik gyertyának is városunk adventi koszorúján.

Az ünnepségen Hostyánszki Péter baptista lelkipásztor Jeremiás könyvéből idézve kezdte beszédét, majd az ehhez kapcsolódó gondolatait osztotta meg a népes számban megjelent városlakókkal.

- Van úgy, hogy olyan dolgok történnek életünkben, amire nem számítottunk, amire nem vágytunk. Ilyenkor mi történik a mi szívünkben? Az ilyen helyzetekben sokszor egyedül érezzük magunkat. Szokták mondani: egyedül vagyunk, mint az ujjunk. De hiszen az ujjunk mellett ott van a másik négy! Soha nem kell egyedül maradnunk életünkben, hiszen Isten mindig ott van az életünkben. Látja a szívünket, látja a lelkünket, látja gondolatainkat és vágyainkat is. Mi pedig szeretnénk Vele eggyé válni, szeretnénk Vele találkozni, szeretnénk Őt behívni és szeretnénk, ha Ő vezethetné a mi életünket. Isten pedig azt üzeni, hogy nagyon fontosak vagyunk Neki és tervei vannak velünk. Így Advent negyedik vasárnapján, Karácsony előtt két nappal elmondhatjuk, hogy a mi reménységünk megszületett. Megszületett Jézus Krisztusban erre a földre. Isten elküldte Fiát, hogy sose legyünk egyedül.

A lelkipásztor beszédét követően a Padkaporos Táncegyüttes félegyházi betlehemes műsorával szórakoztatta a megjelenteket.

Az ünnepség zárásaként Keresztes Tünde kulturális referens kívánt boldog karácsonyi ünnepeket mindenkinek Ady Endre Karácsonyi rege című versével. A Szabó Gyula által előadott mű megható sorait hallva, sokak szemébe könny szökött.

Mielőtt Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója a Petőfi Sándor Emlékházban kiállított Mézeskalács Meseváros házainak jótékonysági tombolasorsolását megkezdte volna, Csányi József polgármester köszönte meg mindenkinek a gyertyagyújtási ünnepségeken való részvételt és békés karácsonyi ünnepeket kívánt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.