Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Szeptember 08. 15:47, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

A művészet nyelvét minden alkotó megérti

A művészet nyelvét minden alkotó megérti

Zamoscból érkező két lengyel művész kiállításának tárlata nyitotta meg kapuit szeptember 7-én a Szakmaközi Művelődési Házban.

Gabriela Lyko és Marek Solowiej festőművészek páratlan tárlatot hoztak magukkal szülőhazájukból, hogy megosszák a XIX. Félegyházi Libafesztivál alkalmával az érdeklődőkkel.

„Ez a kiállítás ide készült, nekünk készült. Sok gondolatot, ötletet találhatunk benne. Ez a hétvége egy hagyományőrző fesztivál, tele gazdag zenei, kulturális, közösségi, művészeti programokkal. A testvérvárosi találkozó szempontjából pedig egy szép momentum ez a kiállítás, mely jól mutatja, hogy azonos az érdeklődésünk, hasonló a gondolkodásunk.

A képzőművészet tulajdonképpen egy közös nyelv, mely egyúttal alkalmas a szubjektív kiteljesedésre, így egyedi lehet minden alkotó. S noha mi művészek közös nyelvet beszélünk, de Gabriela Lyko és Marek Solowiej is külön egyéniség. Ezek jól láthatók a kiállító terem falain függő képeken is.” – mondta köszöntő beszédében Rátkai Zsuzsa képzőművész.

A kiállítás megnyitó beszédet követően mindkét művész bemutatta alkotásait, egy-egy darabot kiragadva belőlük, melyekről többet is meséltek. Szűts Tamás TEK szekcióvezető – aki végig segítségükre van a testvérvárosunkból érkező vendégeinknek – tolmácsolásában a megjelent közönség is megérthette az alkotók szavait, akik örömmel meséltek egy-egy művük születéséről.

A kiállítás szeptember 9-ig tekinthető meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.