Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Augusztus 28. 12:29, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

A munka éltet

A munka éltet

A szépkorú Kanyó Sándort 90. születésnapja alkalmából köszöntötte ma (augusztus 28-án) városunk polgármestere Csányi József.

Sanyi bácsi szüleitől örökölte szorgalmát, akik dolgos földművelő emberek voltak. Második gyermekként született Kiskunfélegyházán 1925. augusztus 29-én, majd utána még öt testvére látta meg a napvilágot. Édesanyja háztartásbeli volt így egész nap a gyerekekkel lehetett és nagy gondossággal, szeretettel nevelte őket. Édesapja földműves ember lévén kemény munkával kereste meg a család mindennapi betevőjét.

Sanyi bácsi a cipész szakmát tanulta ki, amivel egy ideig jól ki tudott jönni, de a későbbiek folytán még inkább önálló munkát szeretett volna, így több kategóriában jogosítványt szerzett és árufuvarozóként is dolgozott. Hetvenévnyi balesetmentes közlekedés után, ezt a munkáját a mai napig (!!!) nagy lelkesedéssel végzi. Korát meghazudtoló aktivitással vállal a gazdálkodóknak fuvarozást és személyautójával is rendszeresen eljár otthonról még Budapestre is, ha úgy adódik.

1950-ben, Luca nénivel kötött házasságából két gyermekük született, akiknek igyekeztek minden tanulmányi lehetőséget megadni, hogy boldoguljanak az életben. Fiukat kül - és belkereskedelmi egyetemre íratták be, a leányuk pedig jogi egyetemet végzett.

Sanyi bácsi nemcsak a munkában aktív, hanem a konyhában is otthon érzi magát. Szívesen süt-főz olyan dolgokat, amiket megkíván. Legutóbb saját kezűleg vágott galambból készített levest, a mostani születésnapi köszöntőre pedig kaprós-túrós lepényt sütött. Ezenkívül elintézi a postán a csekkek befizetését, a bevásárlást és gondoskodik a háza előtti kertjében lévő 100 tő őszirózsáról.

Emellett az udvar is tele gyönyörű virágokkal, többek között 70 tő különleges rózsabokor ontotta illatát ottjártunkkor is.Utóbbiakat szintén saját kezűleg gondozza. Nagy szenvedélye még a posta- és díszgalambok tartása, amiket eladásra is tenyészt. Külföldről is érkeznek vásárlói, de jobbára a már kiépített kapcsolatokra épít.

Kedvesen, mosolyogva kínálgatta szépkorú vendéglátónk városunk polgármesterét és felköszöntőit a születésnapi tortával és hűtött italokkal, mi pedig ámultunk és bámultunk az életvidám, energiától duzzadó, korát meghazudtolóan aktív Sanyi bácsit!

A jó Isten tartsa még meg nagyon sokáig ilyen egészségben és boldogságban sokunk örömére!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).