Városlista
2018. szeptember 26, szerda - Jusztina

Hírek

2018. Március 12. 12:20, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A Móraváros legforgalmasabb útját újraaszfaltozzák

A Móraváros legforgalmasabb útját újraaszfaltozzák

A Móraváros főútja – a Nefelejcs utca – újraaszfaltozásáról is beszélt többek között dr. Réczi László az 1-es választókerület önkormányzati képviselője március 8-án tartott lakossági fórumán.

A Platán iskolában megrendezett fórumon a képviselő tájékoztatta a megjelenteket az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztésekről, beruházásokról de szó esett az elkövetkező időszak terveiről is.

A fórumon megjelenteknek lehetőségük volt kérdéseiket feltenni a dr. Réczi László képviselő mellett Csányi József polgármesternek, dr. Faragó Zsolt jegyzőnek és Juhász Lászlónak, az önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetőjének, akik minden felmerülő kérdésre szívesen válaszoltak.

A körzet képviselője elsőként beszámolt arról, hogy körzetében az elmúlt időszakban milyen fontosabb beruházások és fejlesztések valósultak meg. Így például a Kökény utca és a teniszpálya melletti útszakasz aszfaltozása, a Móravárosi ABC-nél a szelektív hulladékgyűjtők megszüntetése, a Hársfa utcában és a Szentesi és Nefelejcs utca kereszteződésében új járdaszakasz építése, a Platán iskola vizesblokkjainak felújítása és az udvar világításának megoldása. A szemmel látható fejlődés mellett a Móravárosban zajló élet is felpezsdült, köszönhető ez annak is, hogy az itt élők / dolgozók gondoskodtak családbarát programokról. Ilyen esemény volt például a Móravárosi napok megszervezése, mely az önkormányzat, az iskola és az óvoda összefogásával valósulhatott meg és a sikerét tekintve minden bizonnyal hagyományt is teremtett.

A beszámolót követően dr. Réczi László beszélt az elkövetkező időszak terveiről is, melynek egyik legfontosabb pontja a Nefelejcs utca újraaszfaltozása volt, mely 130 millió forintos költségvetésből fog megvalósulni. Sajnálattal közölte azonban a képviselő, hogy a korábban tervezett Csanyi úti kerékpárút megépítése nem fog egy ütemben megvalósulni, mert a városvezetésünk által benyújtott pályázata nem nyert. Az anyagiakat önkormányzatunknak kell fedeznie, de talán így is sikerülhet, csak két szakaszban. Első ütemben a Szentesi úttól a Honvéd sporttelepig tervezik a megvalósítást, majd a következő ütemben a gyártelepig folytatódna az út.

(Fotók: Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 25. 15:43, kedd | Helyi

Így hat a testre, ha éhgyomorra edzünk

Vajon tényleg igaz a felvetés, miszerint ha éhgyomorra indulunk el edzeni, több kalóriát fog elégetni a testünk mozgás közben?

2018. Szeptember 25. 15:29, kedd | Helyi

3 arany, 2 bronz a nágocsi Duatlon Ranglistás versenyen

2018. Szeptember 25. 13:03, kedd | Helyi

Két hónapos türelmi időt is kaphat autónk a műszaki vizsgán

Újra életbe lépett az a minősítési rendszer, amely nemcsak megfelelt és alkalmatlan járműveket tartalmaz, hanem az úgynevezett korlátozott alkalmasság is adható a műszaki vizsgán.

2018. Szeptember 25. 12:35, kedd | Helyi

Megjelentek a permetező drónok a mezőgazdaságban

A magyar mezőgazdaság az elmúlt években hatalmas fejlődésnek indult, folyamatosan nőtt az ágazat kibocsátása, de még mindig van hová fejlődnie.