Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. Március 12. 12:20, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A Móraváros legforgalmasabb útját újraaszfaltozzák

A Móraváros legforgalmasabb útját újraaszfaltozzák

A Móraváros főútja – a Nefelejcs utca – újraaszfaltozásáról is beszélt többek között dr. Réczi László az 1-es választókerület önkormányzati képviselője március 8-án tartott lakossági fórumán.

A Platán iskolában megrendezett fórumon a képviselő tájékoztatta a megjelenteket az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztésekről, beruházásokról de szó esett az elkövetkező időszak terveiről is.

A fórumon megjelenteknek lehetőségük volt kérdéseiket feltenni a dr. Réczi László képviselő mellett Csányi József polgármesternek, dr. Faragó Zsolt jegyzőnek és Juhász Lászlónak, az önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetőjének, akik minden felmerülő kérdésre szívesen válaszoltak.

A körzet képviselője elsőként beszámolt arról, hogy körzetében az elmúlt időszakban milyen fontosabb beruházások és fejlesztések valósultak meg. Így például a Kökény utca és a teniszpálya melletti útszakasz aszfaltozása, a Móravárosi ABC-nél a szelektív hulladékgyűjtők megszüntetése, a Hársfa utcában és a Szentesi és Nefelejcs utca kereszteződésében új járdaszakasz építése, a Platán iskola vizesblokkjainak felújítása és az udvar világításának megoldása. A szemmel látható fejlődés mellett a Móravárosban zajló élet is felpezsdült, köszönhető ez annak is, hogy az itt élők / dolgozók gondoskodtak családbarát programokról. Ilyen esemény volt például a Móravárosi napok megszervezése, mely az önkormányzat, az iskola és az óvoda összefogásával valósulhatott meg és a sikerét tekintve minden bizonnyal hagyományt is teremtett.

A beszámolót követően dr. Réczi László beszélt az elkövetkező időszak terveiről is, melynek egyik legfontosabb pontja a Nefelejcs utca újraaszfaltozása volt, mely 130 millió forintos költségvetésből fog megvalósulni. Sajnálattal közölte azonban a képviselő, hogy a korábban tervezett Csanyi úti kerékpárút megépítése nem fog egy ütemben megvalósulni, mert a városvezetésünk által benyújtott pályázata nem nyert. Az anyagiakat önkormányzatunknak kell fedeznie, de talán így is sikerülhet, csak két szakaszban. Első ütemben a Szentesi úttól a Honvéd sporttelepig tervezik a megvalósítást, majd a következő ütemben a gyártelepig folytatódna az út.

(Fotók: Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 13. 15:11, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2018. December 13. 13:50, csütörtök | Helyi

100 évesen sem utasít vissza egy jó kártyapartit

Kiskunfélegyháza szépkorú lakóját, Nagy Istvánnét otthonában kereste fel Balla László alpolgármester, hogy 100. születésnapja alkalmából városvezetésünk nevében felköszöntse.

2018. December 13. 10:39, csütörtök | Helyi

Közgés diákok országos sikere gépírásból és szövegszerkesztésből

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége december 8-án rendezte meg Budapesten a dr. Kalotay Kálmán tanár úr emlékére szervezett országos bajnokság eredményhirdetését.

2018. December 13. 08:18, csütörtök | Helyi

Karácsonyi ünnepség a Göllesz iskolában

Karácsonyi ünnepséget rendez Balla László alpolgármester december 19-én, szerdán 17 órakor. Az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője.