Városlista
2019. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2018. Október 12. 16:57, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

A mezgések vendégül látták a hajléktalan szálló lakóit

A mezgések vendégül látták a hajléktalan szálló lakóit

Mint minden évben, idén is Egészségnap keretében emlékeztek meg az élelmezési és a kenyér világnapjáról a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium diákjai és tanárai.

- Iskolánk büszke arra, hogy diákjaink minden munkafolyamatot megtanulnak, melynek során az élelmiszer a termőföldtől az asztalig eljut. Így természetes az is, hogy az élelmezés világnapján a tangazdaságunkban megtermelt, valamint a húsüzemünkben feldolgozott és a gyakorló pékségben a diákok által előállított termékekből terítjük meg az asztalt, melyből iskolánk minden tanulója és tanára kedvére csemegézhet – nyilatkozta Rózsa Pál, az iskola igazgatója a rendezvény kapcsán.
- A finom falatokat pedig megosztjuk a hajléktalan szálló lakóival is, hiszen több tálca szendvicset számukra is készítettek a diákok – tette hozzá az igazgató.

Az Egészségnap keretében lehetőség nyílt véradásra, illetve bárki ellenőriztethette a vércukor szintjét és a vérnyomását is. De mindezeken túlmenően további programok is színesítették a rendezvényt. Például volt öko-vetélkedő, hennakészítés, könyvsarok, film- és zeneszoba, lehetet társasjátékozni, csillám tetoválást készíttetni, sőt a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a jógát is. Akik pedig a dinamikusabb mozgás mellett döntöttek, azok kidobós játékon vehettek részt a tornateremben, vagy focizhattak az iskola aszfaltpályáján.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 22. 08:00, hétfő | Helyi

Állati húsvét a Kecskeméti Vadaskertben

Ha itt a Húsvét, akkor biztosan lehet számítani arra, hogy a Kecskeméti Vadaskert is különleges programokkal készült az ünnepekre.

2019. Április 22. 07:26, hétfő | Helyi

Keddtől záporokra, zivatarokra is számíthatunk

Hétfőn hajnaltól északkelet felől egyre nagyobb területen keletire fordul, és megerősödik a szél, záporok, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

2019. Április 21. 18:41, vasárnap | Helyi

Négyen sérültek meg egy hármas karambolban Kiskunmajsa határában

Négyen sérültek meg abban a balesetben, amely Kiskunmajsa határában történt vasárnap délelőtt.

2019. Április 21. 18:00, vasárnap | Helyi

Ember tervez, robot végez

ELKÉPESZTŐEN fejlődik az orvostudomány: csodára képesek a sebészeti robotok, személyre szabott protézisek készíthetők háromdimenziós nyomtatóval.