Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 01. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A mezgések megadják a módját a pikniknek

A mezgések megadják a módját a pikniknek

Immáron negyedik alkalommal rendezte meg a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium őszi piknikjét.

Az évről-évre egyre nagyobb a sikernek örvendő lovas, gasztro- és családi napot idén szeptember 30-án tartották a Csongrádi úti Tangazdaság területén.

A Megyei díjlovas bajnokságnak is helyt adó rendezvényen kissebbek-nagyobbak, fiatalok és idősek is találtak maguknak elfoglaltságot. Lehetett lovagolni, kocsikázni, állatokat simogatni, íjászkodni, autós-motoros szimulátorokat kipróbálni. A gyerekeknek kézműves foglalkozások (kifestő, aszfaltrajzolás, színezés, csillámtetoválás) biztosította egész nap a kikapcsolódási lehetőséget, de megismerkedhettek izgalmas népi hangszerekkel is. A közös tánc pedig megkoronázta a kellemes napot.

Természetesen az iskola diákjainak keze munkája által készült finomságok (kolbászok, szalonnák, szalámik, mangalica termékek), illetve az általuk termelt zöldségek-gyümölcsök sem hiányozhattak a jeles eseményről. Ezeket a termékeket a kézműves kiállításon megkóstolhatott bárki és vásárolni is lehetett belőle.

Annyi bizonyos, hogy éhesen vagy szomjasan nem sokan távoztak a piknikről. Bizonyítja ezt, hogy a csemegék mellett a mezgés diákok és tanáraik által főzött bográcsos szürkemarha pörkölt és a kézműves sörök is rohamosan fogytak a kellemes őszi napon.

Címkék: Mezgé Piknik

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.