Városlista
2018. november 13, kedd - Szilvia

Hírek

2018. November 07. 17:29, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

A látványos fejlődés ellenére sem dőlnek hátra elégedetten

A látványos fejlődés ellenére sem dőlnek hátra elégedetten

Balla László alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője lakossági fórumot tartott november 7-én a Göllesz Viktor Általános Iskola aulájában.

A fórum előtt a körzet lakóinak ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérésre nyílt lehetősége a helyszínen.

Balla László képviselő elsőként a körzetben megvalósuló fejlesztésekről számolt be. Mint ahogy azt a beszámolóból megtudtuk, ebben az évben 6 helyen sikerült járdát, illetve parkolót építeni a város ezen részén. Emellett a közvilágítás is komoly fejlesztésen esett át a 8 új lámpaoszloppal, illetve a hamarosan kihelyezésre kerülő újabb 2 lámpatesttel).

A képviselő az elmúlt évet összegezve elmondta azt is, hogy a közösségi kapcsolatok ápolására irányuló rendezvények egyre népszerűbbek a térségben, így például a Tréfás-Békás Forgatag, az Idősek Karácsonya és a Szeretetebéd.
Az idei év egyik legnagyobb volumenű előrelépése azonban a Móra utcai Óvoda átadása volt augusztusban, a másik pedig a buszállomással szemben lévő parkoló és közösségi tér felavatása.
A megjelentek ezekről az eseményekről egy-egy rövid filmbejátszást is láthattak.
A rövid összefoglaló után Balla László előrevetítette az elkövetkező időszak terveit is, melyek közül a legnagyobb és leglátványosabb a „Zöld város program” 1,98 milliárd forintból történő megvalósítása lesz. A körzetben történő fejlesztések költsége ebből 600 millió forint. A hamarosan megkezdődő munkákról Dósai Bence kabinetvezető képekkel, vázlatokkal illusztrálva beszélt részletesen. Magyarázatában kiemelte, hogy a tervek felvázolásakor arra törekedtek, hogy ne kelljen egyetlen fát sem kivágni (kivéve a betegeket), valamint a látványosság és a szórakozási lehetőségek bővítése mellett a zöldfelület és a közösségi terek megnövelését tűzték ki célul. Azt is elmondta a kabinetvezető, hogy a Pázmány utca rendbehozatala noha nem szerepelhetett a programban, de már arra is készen vannak a tervek és az önkormányzat - csakúgy mint a Milleniumi díszkutat - önerőből fogja felújítani.

A kabinetvezető részletes magyarázatát követően Csányi József polgármester ismertette az önkormányzat további fejlesztési terveit. Így többek között beszélt az egészségügy fejlesztéséről, így az SZTK épületéről is, melynek munkálatai gőzerővel folynak.
- Annak ellenére, hogy a félegyházi kórház üzemeltetése és fenntartása a magyar államra szállt, úgy vélem nekünk, mint önkormányzatnak meg kell találni azt a módot, hogy elősegítsük az emberek kulturált egészségügyi ellátáshoz való hozzájutását.
A kórház fejlesztése mellett ezért szeretné a képviselőtestület az SZTK régi funkcióját is visszaállítani. Előreláthatólag 2019. júniusában átadják az új egészségügyi létesítményt, ahol 9 háziorvos, 6 gyermek háziorvos, a sürgősségi háziorvosi ügyelet, a Védőnői Szolgálat, az Egészségfejlesztési Iroda, egy fogorvos és egy patika fog helyet kapni
– részletezte a polgármester.

A fórum végén a körzet lakói benyújthatták tűzifa igényléseiket is, valamint Balla László, valamint Csányi József polgármester, Rosta Ferenc alpolgármester, Dósai Bence kabinetvezető és Faragó Zsolt jegyző választolt a lakosság körében felmerült kérdésekre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 13. 15:57, kedd | Helyi

Nagy léptékben fejlődik a 2. számú választókörzet is

Bense Zoltán a 2. sz. választókörzet önkormányzati képviselője Lakossági Fórumon számolt be az elért eredményekről és az elkövetkező idő terveiről november 12-én a József Attila Általános Iskolában.

2018. November 13. 12:49, kedd | Helyi

Már Kecskeméten is gyógyítanak a bohócdoktorok

A Karitáció Alapítvány bohócdoktorai látogattak el hétfő délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályára

2018. November 13. 08:56, kedd | Helyi

Nem tartotta be a követési távolságot a tehergépkocsi

Az 5-ös számú főúton Kiskunfélegyháza felől Kecskemét irányába közlekedett 2018. november 12-én 15 óra körül egy petőfiszállási férfi egy Fiat Ducato típusú tehergépkocsival.

2018. November 12. 19:07, hétfő | Helyi

Betűbölcsi a könyvtárban

2018. november 13-án, kedden, 10 óráról a Betűbölcsi vendége Csizmadia Anita mentőtiszt, aki csecsemő-, kisgyermek újraélesztés, elsősegélynyújtás témakörben tart gyakorlati bemutatót.