Városlista
2019. január 18, péntek - Piroska

Hírek

2018. November 07. 17:29, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

A látványos fejlődés ellenére sem dőlnek hátra elégedetten

A látványos fejlődés ellenére sem dőlnek hátra elégedetten

Balla László alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője lakossági fórumot tartott november 7-én a Göllesz Viktor Általános Iskola aulájában.

A fórum előtt a körzet lakóinak ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérésre nyílt lehetősége a helyszínen.

Balla László képviselő elsőként a körzetben megvalósuló fejlesztésekről számolt be. Mint ahogy azt a beszámolóból megtudtuk, ebben az évben 6 helyen sikerült járdát, illetve parkolót építeni a város ezen részén. Emellett a közvilágítás is komoly fejlesztésen esett át a 8 új lámpaoszloppal, illetve a hamarosan kihelyezésre kerülő újabb 2 lámpatesttel).

A képviselő az elmúlt évet összegezve elmondta azt is, hogy a közösségi kapcsolatok ápolására irányuló rendezvények egyre népszerűbbek a térségben, így például a Tréfás-Békás Forgatag, az Idősek Karácsonya és a Szeretetebéd.
Az idei év egyik legnagyobb volumenű előrelépése azonban a Móra utcai Óvoda átadása volt augusztusban, a másik pedig a buszállomással szemben lévő parkoló és közösségi tér felavatása.
A megjelentek ezekről az eseményekről egy-egy rövid filmbejátszást is láthattak.
A rövid összefoglaló után Balla László előrevetítette az elkövetkező időszak terveit is, melyek közül a legnagyobb és leglátványosabb a „Zöld város program” 1,98 milliárd forintból történő megvalósítása lesz. A körzetben történő fejlesztések költsége ebből 600 millió forint. A hamarosan megkezdődő munkákról Dósai Bence kabinetvezető képekkel, vázlatokkal illusztrálva beszélt részletesen. Magyarázatában kiemelte, hogy a tervek felvázolásakor arra törekedtek, hogy ne kelljen egyetlen fát sem kivágni (kivéve a betegeket), valamint a látványosság és a szórakozási lehetőségek bővítése mellett a zöldfelület és a közösségi terek megnövelését tűzték ki célul. Azt is elmondta a kabinetvezető, hogy a Pázmány utca rendbehozatala noha nem szerepelhetett a programban, de már arra is készen vannak a tervek és az önkormányzat - csakúgy mint a Milleniumi díszkutat - önerőből fogja felújítani.

A kabinetvezető részletes magyarázatát követően Csányi József polgármester ismertette az önkormányzat további fejlesztési terveit. Így többek között beszélt az egészségügy fejlesztéséről, így az SZTK épületéről is, melynek munkálatai gőzerővel folynak.
- Annak ellenére, hogy a félegyházi kórház üzemeltetése és fenntartása a magyar államra szállt, úgy vélem nekünk, mint önkormányzatnak meg kell találni azt a módot, hogy elősegítsük az emberek kulturált egészségügyi ellátáshoz való hozzájutását.
A kórház fejlesztése mellett ezért szeretné a képviselőtestület az SZTK régi funkcióját is visszaállítani. Előreláthatólag 2019. júniusában átadják az új egészségügyi létesítményt, ahol 9 háziorvos, 6 gyermek háziorvos, a sürgősségi háziorvosi ügyelet, a Védőnői Szolgálat, az Egészségfejlesztési Iroda, egy fogorvos és egy patika fog helyet kapni
– részletezte a polgármester.

A fórum végén a körzet lakói benyújthatták tűzifa igényléseiket is, valamint Balla László, valamint Csányi József polgármester, Rosta Ferenc alpolgármester, Dósai Bence kabinetvezető és Faragó Zsolt jegyző választolt a lakosság körében felmerült kérdésekre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 17. 16:55, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2019. Január 17. 12:12, csütörtök | Helyi

Úszás, vízilabda és triatlon sportágakban tanulhatnak a gyerekek

A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület 2019. február elejétől új kezdő csoportokat indít 5 éves kortól, ahol a gyerekek játékosan sajátítják el az úszás, a vízilabdázás és a triatlon sportágak alapjait.

2019. Január 17. 09:57, csütörtök | Helyi

Börtönőrt próbált megkenni egy elítélt Szegeden

Megpróbált megvesztegetni egy börtönőrt egy fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtönben, hogy így jusson illegálisan mobiltelefonhoz

2019. Január 17. 09:53, csütörtök | Helyi

Mobilinterneten küldtük a legtöbb ünnepi jókívánságot

Jelentősen megnőtt az ünnepi mobilinternet forgalom a magyarországi szolgáltatóknál, az adatforgalom december 25-én volt a legnagyobb