Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Június 17. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

A kunszállási iskolásoknál járt Eli és Balto

A kunszállási iskolásoknál járt Eli és Balto

Pénteken a Kunszállási Általános Iskola meghívásának tett eleget az Argos Állatvédelmi Egyesület.

Az egyesület munkatársai négylábú barátaik – Eli és Balto – kíséretében látogattak el az iskola záró ünnepségére.
Már többször beszámoltunk az Argos Állatvédelmi Egyesület iskolalátogató akcióiról. Ennek apropóján beszélgetett a BAON.HU munkatársa Szabó Attilával, az egyesület elnökével.

– Sokszor hallani az egyesületükről, gyakran tartanak bemutatóval egybekötött előadásokat az iskolásoknak. Hogyan néz ki egy ilyen bemutató, mikről esik szó az előadásokon?

– Az előadásaink során minden az állattartásról szól. Beszélünk a gyerekeknek az állatok helyes tartásáról, azon belül is a kutyák helyes neveléséről, de az állatvédelmi törvényről is szót ejtünk.

– A bemutatók során a gyerekek közelebbi kapcsolatba is kerülhetnek a kutyusokkal?

– Természetesen igen. Az előadások és bemutatók után mindig kutyasimogatással zárjuk a látogatásunkat. Talán nem meglepő, de a gyerekek és a pedagógusok is ezt várják mindig a leginkább.

– Évek óta járják az iskolákat. Jelenleg hány intézménnyel állnak kapcsolatban?

– Igen, valóban évek óta tartunk bemutatókat, már rengeteg iskolában jártunk. Jelenleg öt iskolával van megállapodásunk. Ezekben az intézményekben az összes osztályban megtartjuk majd a bemutatóval egybekötött előadásunkat.

Legutóbb a Kunszállási Általános Iskolában jártak, ahol mintegy 138 diák várta az egyesület kutyusait, akikkel a bemutató után közelebbről is megismerkedhettek. A pénteki látogatás, mint mindig, most is kutyasimogatással zárult.

Szabó Attila elmondta azt is, hogy szeptemberben a kunszállási iskolába is visszatérnek, és az összes osztályt meglátogatják majd bemutatójukkal.

Ha bárki kedvet kapott a bemutatóhoz, bátran keresse az egyesületet az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 06-20-283-3614, argosallatvedo@gmail.com.

Címkék: állatvédők, Argos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.