Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Február 02. 15:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

A külső változás bensőnkből indul ki

A külső változás bensőnkből indul ki

Fordulat – a változás kulcsa címmel tartott előadást január 30-án a minden korosztály számára kedvelt személyiség Pál Feri atya.

Népszerűségét jól mutatja, hogy szinte minden előadása teltházas, nemcsak városunkban, hanem bárhol. Ezúttal is csordultig megtelt a Móra Ferenc Művelődési Központ díszterme érdeklődőkkel.

Pál Feri atya előadásai útmutatóul szolgálnak a mindennapok nehézségein való túllépéshez és felvázolják a boldogsághoz vezető utat. A boldogságot nem egy elképzelt idilli állapotként festi a hallgatósága elé, hanem az egyénenkénti belső lelki béke megtalálását célozza meg. Minden ember különálló egyéniség és mindenkit más tesz boldoggá. Életünk során sokszor érezzük azt, hogy a legszerencsétlenebb emberek közé tartozunk, szorult helyzetünkben és rossz közérzetünkben nem egyszer vágyódunk arra, hogy változzanak meg a körülményeink. A külső változás azonban gyakran elképzelhetetlen egy olyan fordulat nélkül, amely bennünk megy végbe. Ez nem
azt jelenti, hogy egyszer csak kipattan a fejünkből a probléma megoldásának a kulcsa, hanem azt, hogy képessé válunk más szemszögből nézni bajainkat. S ha egy kicsit távolabbról – talán egy másik ember szemével – tekintünk magunkra és gondjainkra, kikristályosodik a megoldás is az orrunk előtt. Izgalmas módon pedig ezt a belső átalakulást gyakran olyan külső változások követik, amelyek addig elképzelhetetlenek lettek volna.

Egy párkapcsolatban – túllépve az egyéni problémákon – még több konfliktushelyzet, még több súrlódási pont alakul ki. A cél minden esetben az, hogy az egyéni boldogságon túlmenően találjuk meg házasságunkban és társas kapcsolatainkban is a harmóniát, melyben a tolerancia és a másik fél különbözőségének elfogadása fontos tényező. Nem kell meggyőzni feltétlenül a másik félt az igazunkról, elég pusztán annyi, hogy megpróbáljuk az ő szemével látni a dolgokat és elfogadni azokat az őáltala otthonról hozott dolgokat, melyek meghatározóak életében. Hiszen mindkét félnek megvannak azok az öröklött tulajdonságai, melyek egészen mély gyökereket eresztettek. Tehát ne próbáljuk kitépni a gyökereket, hanem közös nevezőre jutva fonjuk össze őket, hogy együttesen építkezzünk tovább a még nagyobb boldogságot tartogató közös életünkben.

Pál Feri atya ezen az estén is csakúgy, mint egy évvel ezelőtt március végén, olyan lelki táplálékot adott félegyházi közönségének, melyből nagyon sokáig erőt tudnak meríteni a mindennapok taposómalmához. Méltán jutalmazta közönsége vastapssal a páratlan előadót.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA