Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Szeptember 04. 13:32, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A Közgében felavatták az új tornatermet

A Közgében felavatták az új tornatermet

Az eredményes gazdálkodásnak köszönhetően végre birtokba vehették megújult tornatermüket a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának tanulói.

A szeptember 1-jén tartott családias hangulatú avatóünnepségen városunk vezetésének képviseletében Balla László alpolgármester, valamint Papp Gyula a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója mondott beszédet. A jeles eseményen számos helyi vállalkozás képviselője is megjelent.
Az ünnepség fényét az is emelte, hogy a nyugdíjba készülő Kiss Margit tanárnő itt tudta meg, hogy kiemelkedő munkájáért az Emberi Erőforrások minisztere „Pedagógus szolgálati érdeméremmel” jutalmazza.

„Az iskola legfőbb feladata a testi-lelki nevelés, a mi mindennapi munkánk legjavát ez a tevékenység teszi ki. De mi a nevelés végső értelme, miért küzdünk közösen együtt, mi tanárok és diákok? Sok mindent fel lehetne sorolni, de a jó válasz talán ez: a nevelés végső értelme a jobb ember, aki lehetsz te, lehetek én és az az igazi, ha általa mindannyian jobbá válunk kissé. Milyen a jó ember, mitől jó? Például attól, hogy szereti a közösséget ahová tartozik, megtalálja benne értékeit, nemcsak elfogadója, hanem alkotó részévé is válik. Óvja közösségét, óvja értékeit – féltő gonddal őrzi és ápolja, használja tárgyi környezetét.” – mondta avató beszédében az iskola igazgatója, Tasi Judit, mely szavak mögött ott rejtőzött az új tornaterem féltve őrzött megbecsülésének gondolata.

A diákok arcát tekintve pedig egyértelmű az a tény, hogy régóta dédelgetett álmukra – a megújult tornateremre – minden bizonnyal nap mint nap vigyázni fognak és örömmel fogják eltölteni benne a testnevelés órákat, edzéseket, illetve az egyéb rendezvényeket is.

Címkék: közgé, tornaterem

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.