Városlista
2018. április 24, kedd - György

Hírek

2018. Április 16. 08:38, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A Közgé tárt kapukkal várta éjjel a pályaválasztókat

A Közgé tárt kapukkal várta éjjel a pályaválasztókat

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre az országos Szakmák Éjszakája nevű rendezvény, április 13-án amelyhez a félegyházi közgazdasági iskola is csatlakozott.

A rendezvény szervezői azt a célt tűzték ki, hogy a fiatalokkal és szüleikkel megismertessék az egyes szakmákat és a különböző iskolákban folyó képzéseket.

A félegyházi közgazdasági iskolában a vezetőség úgy döntött, hogy nem csak a városlakókkal ismerteti meg képzési lehetőségeit, hanem Félegyháza minden középiskolájának és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum oktatási intézményeinek is megadják a lehetőséget az információszerzésre. Így a Szakmák Éjszakája rendezvény szerves részeként az iskola megrendezte a „Logisztika körül” című vetélkedőt is, melyre minden középiskola elfogadta a meghívást – tudtuk meg Tasi Judittól, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának igazgatójától.

Ezen a versenyen betekintést nyerhettek a diákok abba, hogy milyen egy logisztikus élete, egyáltalán mire is kell figyelni az egyes nagyvállalatoknál. Esti programként pedig meghívták a város általános iskoláinak pályaválasztás előtt álló 6. és 7. osztályos tanulóit a „Tudatos fogyasztó” című vetélkedőre.

Azt is megtudtuk az igazgatónőtől, hogy egy ugyanilyen típusú vetélkedőn vettek részt az iskola diákjai az elmúlt héten és bejutottak az országos döntőbe, melyet Zánkán tartanak majd április 23-24-én.

Az esti rendezvényen nem csak arra volt lehetőség, hogy a szakmákat megismerjék a fiatalok, hanem a teljesen tanácstalanoknak Huszka Klára pályaválasztási szaktanácsadó és az iskola pszichológusa is irányt mutatott a továbbtanulás különféle lehetőségei felé.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 24. 10:26, kedd | Helyi

Gálázott a Félegyháza, az Akasztó bánta

A nagy erőfeszítései ellenére gyenge tavaszt produkáló Akasztó látogatott a múlt héten a kalocsai vereség által felpaprikázott Kiskunfélegyháza otthonába a megye első osztály bajnokság 22. fordulójában.

2018. Április 24. 09:14, kedd | Helyi

Ingyenes buszjárat a Majálisra

Május 1-én a Szalai-Busz Kft. támogatásával ingyenes buszjáratok indulnak a Parkerdőbe az alábbi időpontokban:

2018. Április 24. 08:25, kedd | Helyi

Ma munkaszüneti nap van a rendőrségen

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy Szent György nap, a Rendőrség napja alkalmából április 24-e a rendőrség állománya számára munkaszüneti nap.

2018. Április 23. 14:53, hétfő | Helyi

Május 1-jén, kedden nyitva lesz a piac

Tájékoztatjuk a kedves Vásárlókat, hogy a Kiskunfélegyházi Piac 2018. május 1-jén, kedden 5-13 óráig nyitva tart.