Városlista
2018. szeptember 20, csütörtök - Friderika

Hírek

2018. Április 16. 08:38, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A Közgé tárt kapukkal várta éjjel a pályaválasztókat

A Közgé tárt kapukkal várta éjjel a pályaválasztókat

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre az országos Szakmák Éjszakája nevű rendezvény, április 13-án amelyhez a félegyházi közgazdasági iskola is csatlakozott.

A rendezvény szervezői azt a célt tűzték ki, hogy a fiatalokkal és szüleikkel megismertessék az egyes szakmákat és a különböző iskolákban folyó képzéseket.

A félegyházi közgazdasági iskolában a vezetőség úgy döntött, hogy nem csak a városlakókkal ismerteti meg képzési lehetőségeit, hanem Félegyháza minden középiskolájának és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum oktatási intézményeinek is megadják a lehetőséget az információszerzésre. Így a Szakmák Éjszakája rendezvény szerves részeként az iskola megrendezte a „Logisztika körül” című vetélkedőt is, melyre minden középiskola elfogadta a meghívást – tudtuk meg Tasi Judittól, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának igazgatójától.

Ezen a versenyen betekintést nyerhettek a diákok abba, hogy milyen egy logisztikus élete, egyáltalán mire is kell figyelni az egyes nagyvállalatoknál. Esti programként pedig meghívták a város általános iskoláinak pályaválasztás előtt álló 6. és 7. osztályos tanulóit a „Tudatos fogyasztó” című vetélkedőre.

Azt is megtudtuk az igazgatónőtől, hogy egy ugyanilyen típusú vetélkedőn vettek részt az iskola diákjai az elmúlt héten és bejutottak az országos döntőbe, melyet Zánkán tartanak majd április 23-24-én.

Az esti rendezvényen nem csak arra volt lehetőség, hogy a szakmákat megismerjék a fiatalok, hanem a teljesen tanácstalanoknak Huszka Klára pályaválasztási szaktanácsadó és az iskola pszichológusa is irányt mutatott a továbbtanulás különféle lehetőségei felé.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 20. 16:34, csütörtök | Helyi

Nyilvános olvasópróba a Magyar Dráma Napja alkalmából

Nyilvános olvasópróbát tartanak 2018. szeptember 21-én, pénteken 17 órától a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3. emeleti nagyteremben.

2018. Szeptember 20. 16:30, csütörtök | Helyi

Autómentes nap Kiskunfélegyházán

2018. szeptember 21-én, pénteken az Európai Mobilitási Hét keretében rendezi meg városunk az Autómentes Napot.

2018. Szeptember 20. 13:51, csütörtök | Helyi

Eredményesen versenyeztek a Turul Koppány Íjászai

2018. szeptember 8-án Kiskunfélegyházán rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület a Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 6. fordulóját, ami egyben a döntő helyszíne is volt.

2018. Szeptember 20. 12:58, csütörtök | Helyi

Emlékhellyel tisztelegnek a szervdonorok előtt Kiskunfélegyházán

Szakmai fórummal egybekötve avatják fel a kiskunfélegyházi Alsótemető megújult ravatalozójánál szeptember 26-án, szerdán azt az emlékművet, amelyet szervdonorok tiszteletére állítottak.