Városlista
2018. július 17, kedd - Endre, Elek

Hírek

2018. Április 16. 08:38, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A Közgé tárt kapukkal várta éjjel a pályaválasztókat

A Közgé tárt kapukkal várta éjjel a pályaválasztókat

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre az országos Szakmák Éjszakája nevű rendezvény, április 13-án amelyhez a félegyházi közgazdasági iskola is csatlakozott.

A rendezvény szervezői azt a célt tűzték ki, hogy a fiatalokkal és szüleikkel megismertessék az egyes szakmákat és a különböző iskolákban folyó képzéseket.

A félegyházi közgazdasági iskolában a vezetőség úgy döntött, hogy nem csak a városlakókkal ismerteti meg képzési lehetőségeit, hanem Félegyháza minden középiskolájának és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum oktatási intézményeinek is megadják a lehetőséget az információszerzésre. Így a Szakmák Éjszakája rendezvény szerves részeként az iskola megrendezte a „Logisztika körül” című vetélkedőt is, melyre minden középiskola elfogadta a meghívást – tudtuk meg Tasi Judittól, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának igazgatójától.

Ezen a versenyen betekintést nyerhettek a diákok abba, hogy milyen egy logisztikus élete, egyáltalán mire is kell figyelni az egyes nagyvállalatoknál. Esti programként pedig meghívták a város általános iskoláinak pályaválasztás előtt álló 6. és 7. osztályos tanulóit a „Tudatos fogyasztó” című vetélkedőre.

Azt is megtudtuk az igazgatónőtől, hogy egy ugyanilyen típusú vetélkedőn vettek részt az iskola diákjai az elmúlt héten és bejutottak az országos döntőbe, melyet Zánkán tartanak majd április 23-24-én.

Az esti rendezvényen nem csak arra volt lehetőség, hogy a szakmákat megismerjék a fiatalok, hanem a teljesen tanácstalanoknak Huszka Klára pályaválasztási szaktanácsadó és az iskola pszichológusa is irányt mutatott a továbbtanulás különféle lehetőségei felé.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 16. 15:24, hétfő | Helyi

Több jármű ütközött össze a Gátér és Kiskunfélegyháza között

Két autó az árokba került a karambolt követően.

2018. Július 16. 15:03, hétfő | Helyi

3D street-art a Petőfi téren

A HOLLÓKÖR és Kiskunfélegyházi Képző és Iparművészek Egyesülete szervezésében 2018. július 17-én, kedden egész nap utcai aszfaltfestés a Petőfi téren.

2018. Július 16. 09:57, hétfő | Helyi

Elvesztette uralmát a jármű felett

Gátér felől Kiskunfélegyháza irányába közlekedett a 451-es számú főúton 2018. július 15-én 4 óra 30 perc körül egy 28 éves ladánybenei nő egy Fiattal.

2018. Július 15. 19:41, vasárnap | Helyi

Lótortát is készítettek a hátasoknak

Évtizedes múltja van már a Mezgé lovastáborának, amely olyan népszerű, hogy hirdetni sem kell, mert a gyerekek évről évre visszajárnak.