Városlista
2018. december 10, hétfő - Judit

Hírek

2018. Április 16. 08:38, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A Közgé tárt kapukkal várta éjjel a pályaválasztókat

A Közgé tárt kapukkal várta éjjel a pályaválasztókat

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre az országos Szakmák Éjszakája nevű rendezvény, április 13-án amelyhez a félegyházi közgazdasági iskola is csatlakozott.

A rendezvény szervezői azt a célt tűzték ki, hogy a fiatalokkal és szüleikkel megismertessék az egyes szakmákat és a különböző iskolákban folyó képzéseket.

A félegyházi közgazdasági iskolában a vezetőség úgy döntött, hogy nem csak a városlakókkal ismerteti meg képzési lehetőségeit, hanem Félegyháza minden középiskolájának és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum oktatási intézményeinek is megadják a lehetőséget az információszerzésre. Így a Szakmák Éjszakája rendezvény szerves részeként az iskola megrendezte a „Logisztika körül” című vetélkedőt is, melyre minden középiskola elfogadta a meghívást – tudtuk meg Tasi Judittól, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának igazgatójától.

Ezen a versenyen betekintést nyerhettek a diákok abba, hogy milyen egy logisztikus élete, egyáltalán mire is kell figyelni az egyes nagyvállalatoknál. Esti programként pedig meghívták a város általános iskoláinak pályaválasztás előtt álló 6. és 7. osztályos tanulóit a „Tudatos fogyasztó” című vetélkedőre.

Azt is megtudtuk az igazgatónőtől, hogy egy ugyanilyen típusú vetélkedőn vettek részt az iskola diákjai az elmúlt héten és bejutottak az országos döntőbe, melyet Zánkán tartanak majd április 23-24-én.

Az esti rendezvényen nem csak arra volt lehetőség, hogy a szakmákat megismerjék a fiatalok, hanem a teljesen tanácstalanoknak Huszka Klára pályaválasztási szaktanácsadó és az iskola pszichológusa is irányt mutatott a továbbtanulás különféle lehetőségei felé.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 09. 09:58, vasárnap | Helyi

A második is fényre lobban, jelzi: angyal szállt a földre

A hitet jelképező első gyertyaláng után fellobbant városunk adventi koszorúján december 8-án a reményt jelképező második gyertya is.

2018. December 09. 09:20, vasárnap | Helyi

Idén 56 alkotásból épült meg a Mézeskalács Meseváros

Immáron ötödik alkalommal épül fel Advent idején a Mézeskalács Meseváros, melyeknek minden egyes darabját jótékonysági célzattal készítik a vállalkozó kedvű alkotók, és akik ily módon kívánnak segítséget nyújtani.

2018. December 09. 08:00, vasárnap | Helyi

Ne feledje! Ma állat- és kirakodóvásár!

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően ma is (december 9-én) megrendezésre kerül az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR a félegyházi vásártéren.

2018. December 08. 21:13, szombat | Helyi

A karácsony már kopogtat az 5. számú választókörzetben is

Mint minden évben, idén is gondoskodott az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője arról, hogy mindenkinek legyen ünnep a karácsony.