Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 24. 11:36, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület elnyerte az Év Polgárőr Egyesülete címet

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület elnyerte az Év Polgárőr Egyesülete címet

A plakettet és az emléklapot október 19-én vette át Marcényi Csaba a félegyházi polgárőrök elnöke vette át Magyarország belügyminiszterétől dr. Túrós Andrástól.

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 61. évfordulójára emlékezve és a Magyar Köztársaság kikiáltásának 28. évfordulója tiszteletére díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet színháztermében október 19-én, melyen átadásra kerültek az egész évben végzett kimagasló munkákért járó jutalmak.

- A 26 éves polgárőr mozgalom bebizonyította, hogy helytállással, szorgalommal, önkéntes munkával jobbá, biztonságosabbá tehetjük országunkat. A rendvédelmi szervekkel kiválóan együttműködő, a modern kor kihívásainak megfelelni tudó Polgárőrség a közbiztonság egyik meghatározó erejévé vált. Ez az Önök munkájának eredménye! Köszönet a sok milliónyi óráért, amit önkéntesen a közösség szolgálatában töltöttek! – kezdte ünnepi beszédét dr. Simon Miklós az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke.

Az ünnepség fénypontjaként pedig átadásra kerültek az elismerések, többek között az “Év Polgárőr Egyesülete” címek kiosztása is, melyet idén a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület is kiérdemelt.
A plakett és az emléklap átvételének kapcsán Marcényi Csabát, a kiskunfélegyházi polgárőr egyesület elnökét kérdeztük.

Mint ismert, 2014-ben Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata elnyerte a Polgárőr Város kitüntető címet. Érdemes megemlíteni, hogy 2016-ban a félegyházi polgárőr egyesület a Magyarország határain szolgálatot teljesítő polgárőrök munkáját is segítette azzal, hogy 87 óra közös járőrszolgálatot teljesítettek a tompai polgárőrséggel közösen.

Mindezeken túlmenően példaértékű, hogy városunk polgárőrsége gyümölcsöző kapcsolatot tart fenn a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitánysággal. Ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy Marcényi Csaba a félegyházi polgárőrök elnöke is részt vett a nyugdíjasokra irányuló bűnmegelőzéssel kapcsolatos „Nyugdíjas akták” című színdarab előadásában.

Ezenkívül polgárőreink minden évben részt vesznek a külterületi fenyőfa őrző-védő akciókban a rendőrséggel közösen, de számíthatunk szolgálatukra a különböző rendezvények, sportesemények biztosításában, színpadőrzésekkor, az Alsó- és Felsőtemető éjjel-nappali őrzésekor. 2008. tavaszától pedig éjszakai motoros szolgálatot is ellátnak két motorkerékpárjukkal.

2009-ben, a március 15-ei ünnepség alkalmából Marcényi Csabának a Civil Szervezetekben végzett két évtizedes munkájának elismeréseként – beleértve a polgárőrségnél is huzamosabb ideig végzett feladatvállalását is – a Magyar Köztársaság Kormánya a „Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet”adományozta. Az év minden napján kimagasló munkát nyújtó polgárőröket 2015-ben a Megyei Polgárőr Nap keretében Kiskunfélegyháza Város Polgármestere oklevéllel és ajándéktárgyakkal jutalmazta – tudtuk meg a félegyházi polgárőrök elnökétől.

„A 22 év történéseinek és az évről-évre egyre magasabb színvonalú munkánknak köszönhető ez az elismerés, mely nemcsak engem, hanem minden polgárőrt büszkeséggel tölt el. Külön öröm mindannyiunk számára, hogy ezzel az elismerő kitüntetéssel egyúttal öregbíthetjük városunk hírnevét is.” – zárta gondolatait Marcényi Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.