Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Augusztus 31. 16:45, szerda | Helyi
Forrás: Simon Edina

A kiskunfélegyházi máltai csoport augusztusban sem tétlenkedett

A kiskunfélegyházi máltai csoport augusztusban sem tétlenkedett

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Csoportja augusztus 20-án 9 taggal vett részt, az immár hagyománnyá váló Szent Jobb-körmeneten és az azt megelőző ünnepi szentmisén.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Csoportja augusztus 20-án, államalapító Szent István királyunk ünnepén, 9 taggal vett részt, az immár hagyománnyá váló Szent Jobb-körmeneten és az azt megelőző ünnepi szentmisén. A körmeneten a máltaiak menetét Kozma Imre atya vezette


Borúra derű, így lehet a legtalálóbban jellemezni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Csoportja által szervezett Gyermek-, és Lelki tábort Tiszaalpáron. Az idő nem kedvezett különösen a rendezvénynek, hűvös, esős napra virradt.

Az idén 11 gyerek zsivaja verte fel az Önkormányzat üdülőjének kertjét és a Holt-Tisza partját. A gyerekekre színes program várt érkezés után, szabadtűzön főtt pörkölt, barangolás és ismerkedés a Skanzenben és a Földvárral, csónakázás, majd játék, játék, játék. A máltai csoport tagjai gondoskodtak arról, hogy a gyerekeknek az ott töltött idő- néhány nappal az iskolakezdés előtt-, felejthetetlen élmény legyen.

Az összegzést is a gyerekek adták meg: „Ugye jövőre is jöhetünk?”

Ezúton szeretnénk megköszönni Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Tanyagondnoki Szolgálat, és a Szent István Plébánia karitászcsoportjának önzetlen támogatását!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.