Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Augusztus 17. 19:51, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

A KHTK II. nyerte a városi rangadót

A KHTK II. nyerte a városi rangadót

Kiskunfélegyházi HTK II. – Kiskunfélegyházi Vasutas SK 2 – 0 (0-0)

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság első fordulójában találkozott a két félegyházi csapat. A szezonkezdésre szép számú közönség látogatott ki.

Kiskunfélegyházi HTK II. – Kiskunfélegyházi Vasutas SK 2 – 0 (0-0)
Kiskunfélegyháza, 250 néző. 2014. 08. 16. 17: 00
Vezette: Géró István (Bánáti Adrián, Podmaniczki Dénes)
KHTK II.: Tóth P. – Lénárt, Horváth J., Sándor, Forgó(Nádasdi P.), Bagi (Busa), Fekete I., Polgár (Cseh), Valkovics, Terjék (Krepsz), Keresztesi (Kádár) Edző: Kertész János
Vasutas SK: Kovács – Nagy, Huszka, Baráth (Horváth Z.), Surányi, Mike (Tóth B.), Abonyi P., Nemcsok, Seres (Takács), Horváth A., Pálnok. Edző: Dudás György.
Gólszerzők: Kádár (89.), Valkovics (90.)
Jók: Sándor, Bagi, Fekete I., Kádár illetve Kovács, Horváth A., Abonyi P.
Sárga lap: Fekete I. illetve Mike
Piros lap: Pálnok
Nagy várakozás előzte meg a szezonnyitó mérkőzést. A szurkolók már nagyon várták a két helyi csapat összecsapását, így igen sok néző látogatott ki a mérkőzésre.
Az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott. A Vasutas minden erejét a védekezésre fordította. Nehéz volt megtalálni a réseket a hazaiaknak, több szöglet jelezte a hazai csapat fölényét, de a helyzetek értékesítésébe hiba csúszott. Így az első félidő gól nélkül zárult.
Szünet után is a hazai csapat dominált, a középpályán sok labdát szereztek, de a vendégek hősiesen védekeztek, kapusuk, Kovács több esetben bravúrral mentette meg csapatát a góltól.
A mérkőzés hajrájában a vendégek előtt is volt lehetőség, de Seres elhibázta gólhelyzetét.
A hazai csapat nagy nyomást helyezett ellenfelére és a 89. percben megszerezte a vezetést.
Egy jobb oldali szabadrúgást Lénárt a védők mögé ívelt, Fekete I. lekészitette Kádárnak, aki közelről a kapu bal oldalába lőtt, 1-0.
A mérkőzés legvégén a Vasutas védők egyik játékosa kézzel ért a labdához, a megítélt büntetőt Valkovics magabiztosan értékesítette, 2-0.
A mérkőzés összképe alapján egy küzdelmes mérkőzést játszottak a felek. A vendég Vasutas szervezetten védekezett, sokáig úgy tűnt, hogy elvisznek egy pontot, de a végig domináló hazai csapat a mérkőzés legvégén elérte célját, és értékes győzelmet aratott.
Edzői nyilatkozatok:
Kertész János, KHTK II.: Egy nagyon szervezetten védekező csapat ellen nehéz dolgunk volt, rutinos játékosaik rendben tartották védekezésüket. A mérkőzés végére kicsit fáradó ellenfelünk ellen sikerült helyzeteinket értékesíteni, így megérdemelt győzelmet arattunk.
Dudás György, Vasutas SK: Védekezésre és kontrára rendezkedtünk be. A Honvéd egy jól passzolós csapat, kihasználta hibáinkat, győzelme megérdemelt. Csapatom játékával elégedett voltam, de sok munka vár még ránk, gratulálok a Honvédnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.