Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 09. 14:32, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

A kék szalag kitüntetés, de felelősség is

A kék szalag kitüntetés, de felelősség is

A Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium december 8-án (pénteken) tartotta szalagavató ünnepségét a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban.

Az nagybetűs élet küszöbének átlépését jelképező kék szalag feltűzése előtt az iskola diákjai búcsúztatták az érettségi előtt álló három osztály tanulóit.
A vidám és olykor szívbe markoló műsorszámok nemcsak a végzős diákok, hanem a népes számban megjelent vendégek, szülők, barátok, rokonok, ismerősök szórakoztatását is biztosították az este folyamán.

A tizenegyedikesek táncos, zenés műsorral készültek, melyben azokat a pillanatokat elevenítették fel, amelyeket a négy év folyamán minden ballagó diák átélt. A végzősök felállva és sikoltozva tapsolták meg a vicces előadást. Ezt követően a szalag feltűzésének árnyoldalát is bemutatták, a búcsúzás pillanatainak megidézésével Andrea Bocelli Time to say good bye című dalára előadott fantasztikus produkciójukkal. A látvány és a zene együttesen varázsolta el mind a közönséget, mind pedig a szalag feltűzésére váró diákokat.

A felemelő pillanatokat követően Tasi Judit igazgatónő szólt a ballagó diákokhoz.
„Életünk tengerén hajózva mindenki mást keres a távolban: sikert, szerelmet, fényt, dicsőséget, kiteljesedést, önmegvalósítást, kalandot és izgalmat vagy éppen állandóságot és békét. Hosszú az út e célok eléréséig. Rengeteg akadályt kell legyőzni, próbát kiállni. Hiszem azt, hogy a több mint 55 éves iskolánk a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium olyan sziget, amely a megpróbáltatások előtt és közben biztos menedéket szolgál az itt tanulók számára. És az elcsépelt mondat, mely szerint az iskola a második otthonunk, nálunk igazi tartalommal bír.” – mondta az igazgatónő, végül a következő gondolatokkal búcsúzott az érettségi előtt álló tanulóktól:
„Kedves Végzősök! Azt kívánom Nektek, hogy merjetek nagyot álmodni, és bizakodva tekintsetek a jövőbe. Ti már képesek vagytok megküzdeni a nehézségekkel, szembe tudtok nézni az élet próbatételeivel. Ezt jelzi a szalag is, melyet az osztályfőnökeitek ma feltűznek rátok!”

A szalagok feltűzését követően amíg a három osztály tanulói felkészültek a keringőkre, a búcsúzó diákok szórakoztatták a közönséget tánccal és énekkel. Az est a hagyományokhoz hűen a végzősök bécsi keringőjével zárult.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.