Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Szeptember 12. 16:47, kedd | Helyi sport
Forrás: Kószó Éva

A Jogging Plus sportolói az V. Fuss az életekért Jótékonysági futáson Szegeden

A Jogging Plus sportolói az V. Fuss az életekért Jótékonysági futáson Szegeden

2017. szeptember 9-én került megrendezésre az V. Fuss az életekért Jótékonysági futás a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára több mint 500 futóval a SunCity Triathlon Team, a Sportkoalíció és a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Bizottság szervezésében Szegeden a Vértó körül.

A rendezvény célja volt, hogy felhívja a figyelmet az Alapítvány életmentő munkájára, illetve a 100 %-ban befolyt nevezési díjak, mint adomány hozzásegíti az életmentő szolgálatot egy Astrup készülék és a hozzá tartozó tesztek megvásárlásához. A készülék egy csepp vérből képes pontos tájékoztatást adni a beteg állapotáról, aki így a legmegfelelőbb ellátást kaphatja a mentés során.
A verseny után a résztvevők és a lelkes szurkolók különböző játékos programokon, kiállításon, bemutatókon vehettek részt, illetve megtekinthették a koraszülött mentőautót.
A futóverseny egyik kiemelt sportvendége volt Boronkay Péter (Multisport Triahlete) többszörös Világ – és Európabajnoki, riói paralimpikon, aki az 1 km-es kört vezette fel kerékpárral és az 5km –t együtt futotta a lelkes résztvevőkkel.
A futó verseny másik kiemelt sportvendége volt Dr. Vizi András, gyermeksebész, aki szakorvosként dolgozik a Szegedi Gyermekklinikán és gyermekkora óta aktív sportoló.
András szavait idézve:
„A munkám során sok újszülöttel találkozok, és tudom az ő megfelelő időben történő és szakszerű szállításuk mennyire fontos, sőt a mi sebészeti munkánkat is nagyban befolyásolja és segíti. Karitatív futóként is tevékenykedem, ezért nem is volt kérdés számomra, hogy a Fuss az életekért futáson rajthoz álljak a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatot támogatva”

Jogging Plus Szuperinfó Futóklubot három versenyző, Rogozsán Bánk, Kis Roland és Kovács Mátyás képviselte mind az 1 km-es és 5 km-es távon. Mindannyian sikeresen teljesítették a 2 távot.

Eredmények részletesen:
táv: 1 km
Gyermek korcsoport

Kis Roland 1. helyezett

táv: 5 km
Gyermek korcsoport

Kis Roland 1. helyezett
Kovács Mátyás 2. helyezett

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.