Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Március 26. 14:12, hétfő | Helyi
Forrás: Varga Ferenc

A hosszabbításban jött a győztes találat

A hosszabbításban jött a győztes találat

A megyei I. osztályú bajnokság 18. fordulójában a félegyházi együttes Bácsalmásra utazott. A két csapat az őszi összecsapáson döntetlent játszott Kiskunfélegyházán.

A vendégek azonnal kézbe vették a játék irányítását, a bácsalmási alakulat szervezetten védekezett, nagyon nehéz volt a réseket megtalálni. A KHTK labdabirtoklásban felülmúlta ellenfelét, jöttek a helyzetek is, átlövésekkel, szabadrúgásokkal veszélyeztették a bácsalmási kaput, de a hazaiak kapuvédője Eckert több esetben bravúrral hárított.

Szünet után még nagyobb nyomás nehezedett a hősiesen védekező hazaiakra. A vendégek cseréi jól szálltak be a mérkőzésbe, hatékonyabb lett a középpályás játékuk, lendületes támadásokat vezettek, főleg a jobb oldalon több esetben is a védelem mögé kerültek.

A hosszabbításban a hazai csapat előtt hatalmas lehetőség volt amikor Ikotic egyedül kilépett, de a vendégek kapusa Oroszi megfogta a ziccert. Már úgy nézett ki, hogy gól nélkül zárul az összecsapás, de jött a 93. perc, ismét a jobb oldalról érkezett a félegyháziak gyors támadása, a belőtt labdát Zs. Juhász passzolta Nagy Viktorhoz, aki 8 méterről biztosan helyezett a bal alsóba, 0-1.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy a Félegyháza többet tett, hogy megnyerje a mérkőzést, a végig csak a védekezésre koncentráló hazaiak ellen, akik előtt kevés lehetőség volt a gólszerzésre, ami adódott a remek formában védő Oroszi Tibor hárította.

Bácsalmási PVSE–Kiskunfélegyházi HTK 0–1 (0–0)

Bácsalmás, 250 néző, vezette Tóth Róbert (Apró Ferenc, Berger Tibor).

Bácsalmás: Eckert – Princz, Baladin (Ikotic 67.), Hernády (Turi 85.), Nébl, Snyehola, Rudics, Schneider, Illés, Jenei, Szádeczky. Edző: Vanó Sándor.

Kiskunfélegyháza: Oroszi – Huszka (Lőrincz 75.), Magony, Kadosa (Nagy V. 60.), Koncz Zs., Valkai, Marsa (Tóth II. I. 93.), Koncz M. (Csurka 56.), Vojtovics, Szabó A. (Zs. Juhász 84.), Tóth I. Játékos-edző: Koncz Zsolt.

Gól: Nagy V. 93 perc.

Sárga lap: Schneider 56., Nébl 66., illetve Nagy V. 93. perc.

Schneider István, a Bácsalmás technikai vezetője: – Tipikus ikszes mérkőzés volt. Jobbára a vendégek játszottak fölényben, különösen az első félidőben. A hosszabbításban azonban nekünk is volt egy százszázalékos helyzetünk, amit elhibáztunk, míg a félegyháziak a 93. percben egy lecsorgó labdából betaláltak. A bravúros pontszerzés helyett sajnos így pont nélkül zártuk a meccset.

Koncz Zsolt: – Nagyon sokat tettünk a pályán azért, hogy a miénk legyen a három pont. Úgy érzem, hogy a játék minden elemében jobbak voltunk, csakhogy kihagytunk öt ziccert, és csak a hajrában szereztünk meg a győztes találatot. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA