Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 10. 09:35, kedd | Helyi
Forrás: hazipatika.com

A haj kifehéredésének titkai

A haj kifehéredésének titkai

A korral járó őszülés teljesen természetes folyamat, amellyel sokan próbálják hajfestéssel felvenni a harcot. A haj kifehéredéséhez számos érdekes információ kapcsolódik.

Az ősz hajszál más hajszál

A pigmenthiányos, vagyis ősz hajszálak merevebbek, vékonyabbak, törékenyek és nehezebben kezelhetők, ezért minél több van belőlük, annál több problémánk lehet a frizuránkkal. Szerencsére már számos olyan termék létezik, amelyet kifejezetten ősz hajszálakra fejlesztettek ki.

Az őszülés genetikus

Az, hogy ki, mikor és mennyire kezd el őszülni, nagyban függ attól is, hogy a családjától milyen géneket örökölt. Éppen ezért, ha szeretnénk tudni, hogy ezen a téren mire számíthatunk, gondoljuk át, hogy a szüleink és nagyszüleink mikor kezdtek őszülni.

Az életmód is hatással van az őszülésre

A környezeti, illetve táplálkozási hatások is felelhetnek az őszülésért, különösen az idő előttiért. A sok stressz, a dohányzás és a kiegyensúlyozatlan táplálkozás mind korai őszülésre hajlamosít. Egy kutatás szerint a 30 alatti őszülésért például nagyon nagy mértékben tehető felelőssé a cigarettázás.

Mindenki másképp őszül

Az őszülés folyamata szinte mindenkinél más és más, de azért van néhány általános "szabály". Az európaiaknál például gyakoribb a korai őszülés, mint az afrikaiaknál, vagy az ázsiaiaknál. Az is elmondható, hogy 50 éves korra az emberek nagyjából felénél megőszül a hajállomány 50 százaléka.
Életmódváltással az őszülés lassítható

Az egyik legjobb dolog, amit tehetünk, hogy elodázzuk az őszülést, az az, ha abbahagyjuk a dohányzást. Emellett bizonyos tápanyagokban gazdag ételek fogyasztása is sokat segíthet. llyenek a diófélék, az olajos magok, valamint a sötét színű leveles zöldek is.

Címkék: őszülés, életmód

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.