Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Május 06. 09:17, szerda | Helyi
Forrás: Radio Smile

A filmforgalmazóktól is függ a mozi újranyitása

A filmforgalmazóktól is függ a mozi újranyitása

A kialakult járványhelyzet miatt március 16-án bezárt a félegyházi mozi. Az újranyitásra pedig még egy kicsit várnunk kell.

Hiába kapnak a hazai mozik zöld utat a kormányzati intézkedések lazulása esetén, az, hogy mikor nyithatnak ki, nagyban függ a filmforgalmazóktól is, még akkor is, ha alapesetben egy kasszasikerről van szó - mondta el a Radio Smile műsorában Reményi Richárd, a Pannon 2001 Mozgókép Kft tulajdonosa, egyben 2014-től a félegyházi Petőfi Mozi üzemeltetője.

- Nehéz időszak ez számunkra is. A fejlesztések csúszni fognak, de nem maradnak el. Megkeressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel tovább tudjuk folytatni. Az újranyitásra még várnunk kell, de egy – közösségi oldalon közzétett – felméréssel próbáljuk az igényeket feltérképezni – nyilatkozta az üzemeltető, aki azt is elárulta, hogy közel 300 válasz érkezett kérdésükre, melyből csak hárman válaszoltak úgy, hogy kevesebbet fognak moziba járni a vírushelyzet lecsengése után.

Ez is arra ösztönzi Richárdot, hogy bizakodva tekintsen a jövőre, annak ellenére is, hogy vannak olyan filmek, melyeknek vetítését a filmforgalmazók egy évre eltoltak.
- Az egész mozis szakma, így mi is attól félünk, hogy nem lesz film, amit játszani tudunk a szigorítások feloldását követően. Melyik forgalmazó vállalja be, hogy a kezdeti időszakban filmeket biztosít számunkra? Azzal sem árulok el titkot, hogy a magyar filmforgalmazók az amerikai stúdióktól függenek.

A félegyházi mozi már kapott kóstolót a szigorításokból a zárás előtt is. Akkor csak 99 embert lehetett beengedni, így minden második sort kivették a nézőtérről. Richárd elmondása szerint az újranyitást követően valószínűleg hasonló megkötéseknek kell majd eleget tenni, de nem lesz probléma abból sem, ha minden második széket el kell távolítani a nézőtérről.

- Egy új korszak fog beköszönteni a vírus elmúltával. Vissza kell nyernünk az emberek bizalmát. Eddig is nagy hangsúlyt fektettünk a higiéniára, de ezután még nagyobb odafigyelést fog igényelni a tisztán tartás és a fertőtlenítés – szögezte le az üzemeltető, aki azt is megígérte, hogy rendkívüli akciókkal és nagyon jó filmekkel fognak készülni a nyitásra.

(Fotó: Félegyházi Közlöny)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.