Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Szeptember 03. 14:33, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

A fájdalom elmúlik, de a dicsőség megmarad

A fájdalom elmúlik, de a dicsőség megmarad

Megismételte tavalyi győzelmét Kádár Kitti kiskunfélegyházi ultrafutó a közelmúltban Kaposváron megrendezett Deseda­ Ultramaraton futóversenyen.

A női indulók közül a legjobb eredménnyel: 34 óra 22 perc alatt teljesítette a 252 kilométeres távot - adta hírül a BAON internetes hírportál. Mindezt az írországi világbajnokság után másfél hónappal vitte véghez. Mint mondta: élete első világbajnoksága nem úgy sikerült, ahogy tervezte. Ám a sok kritikus helyzet ellenére ott is 169 kilométert teljesített, a válogatott női csapat pedig 15. helyen végzett.

– A kaposvári Deseda Ultramaraton 252 kilométerét nem egyszerű lefutni, de annál boldogabb voltam, amikor sikerült. Az első holtpont 90 kilométer után jött, addig nagyon jól éreztem magam. A holtpont egy kör erejéig tartott. Éjszaka pihentem is egy kicsit, 15 percet aludtam – részletezte az ultrafutó. Elmondta, a sok emelkedő miatt nehéz volt a pálya, amihez alföldi lányként nincs hozzászokva, de a táj szépsége mindenért kárpótolta. Az időjárás is kedvező volt, kellően lehűlt a hőmérséklet, ám a szembe szél végig kitartott – tette hozzá Kitti.

– A kritikus pillanatok ellenére meg sem fordult a fejemben, hogy feladjam. Végig az volt bennem, hogy a fájdalom elmúlik, de a dicsőség megmarad. A kevésbé jól sikerült világbajnokság után ­bizonyítani szerettem volna magamnak, hogy igenis képes vagyok erre. Tudom, hogy nem lehet mindig győzni, nem lehet az ember mindig a csúcson. Sokan ellenezték is, hogy erre a versenyre elmegyek, de szerettem volna bebizonyítani magamnak, hogy meg tudom csinálni – érvelt a közelmúltban 30. születésnapját ünneplő ­sportoló. Hangsúlyozta: nem sikerült volna a győznie az édesanyja, testvére: Kádár József, és a barátai – főként Árvai Zsuzsi – támogatása nélkül.

– A futás rengeteget ad. Nem lennék ennyire kitartó semmiben sem, ha nem futnék. Ebben a sportban találtam meg a lelki nyugalmamat. Nem másért, hanem magamért futok. Azért veszek futócipőt minden reggel, hogy legyőzzem saját magam. Minden edzés és verseny után azonban hihetetlen boldogság tölt el – nyilatkozta lapunknak Kitti, aki a munkája mellett, a következő UltraBalaton versenyre készül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.