Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2018. Január 26. 11:10, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

A Doktor, aki az agykontrollal kitágítja lehetőségeink spektrumát

A Doktor, aki az agykontrollal kitágítja lehetőségeink spektrumát

Óriási volt az érdeklődés dr. Domján László előadására, melyet január 25-én, ingyenesen tartott a Szakmaközi Művelődési Központban húgával, Domján Andreával, aki egyetemi nyelvtanárként dolgozik.

Dr. Domján László belgyógyászként, majd reumatológusként dolgozott. 1989-ben Genfben, az orvosi egyetemen elvégezte az amerikai agykontrolloktatók kurzusát, majd itthon is meghonosította José Silva módszerét. E témában tartott előadásán csordultig megtelt a Szakmaközi Művelődési Központ. A nagyteremben, a kisteremben, ültek-álltak az emberek, de még a bejárati aulában és az ajtóban is toporogtak, hogy láthassák-hallhassák a nagynevű doktort.

Nem csoda, hiszen esetek ezrei ezrei bizonyítják, hogy módszerének segítségével volt, aki örökre leszámolt alkohol- vagy nikotinfüggőségével, de van olyan is, aki a végső stádiumú végbélrákból tudott felgyógyulni a segítségével. A módszer megtanítja használni agyunk kihasználatlan kapacitását, amelyről nem is gondolnánk, hogy milyen hatalmas, és milyen csodákra képes. A szakemberek évtizedek óta állítják, hogy az agyunk teljesítőképességének alig néhány százalékát használjuk csak ki, és a rendelkezésünkre álló kapacitással is mostoha módon bánunk. Az agykontroll használata során tulajdonképpen nem történik más, mint hogy az agy különleges, de mindenki számára adott képességét aktivizáljuk.

A doktor előadásán elsőként bemutatta José Silva-t, az Agykontroll Módszer megalapítóját, aki 1944-ben kezdte meg parapszichológiai kutatásait a Texas állambeli Laredóban. A férfi saját gyermekein kezdte kísérleteit, melyekkel intelligencia hányadosukat akarta növelni, hogy jobb eredményeket érjenek el az iskolában. 28 évi kutatással és kísérletezéssel fejlesztette ki a Silva-féle Agykontroll Módszert. Ez a módszer többek közt a következőket ígéri: önbizalma szárnyakat kap; memóriája hihetetlen mértékben javul; tanulásának gyorsasága és hatékonysága megsokszorozódik; kiegyensúlyozottabb, optimistább és energikusabb lesz, javul a közérzete és elindítja az öngyógyulási folyamatokat is, de tulajdonképpen ezzel a módszerrel majdnem bármire képesek lehetünk.

Ezt bizonyítván az előadás előtt a doktor körbejárta a termet és 100 jelenlévőtől 1 fogalmat (szót) kért, amit lejegyzett egy papírlapra. Majd az előadás megkezdése előtt 10 perc leforgása alatt memorizálta (ráadásul sorrendben) a szavakat és később mind a 100 szót sorrendben elmondta azok meghökkenésére, akik még nem ismerték, hogy valójában mire képes az emberi agy, ha megfelelően „kormányozzuk”.

Az agykontroll nemcsak memorizálásra használható, hanem mindennapjaink kellemesebbé tételére, öngyógyításra és szenvedélyeinktől való megszabadulásra is jó. Például meditáció alatt olyan lelki, szellemi elmélyülést érhetünk el, amelynek során hozzáférhetünk tudatunk mélyebb rétegeihez, ezáltal nemcsak a stressztől szabadulunk meg, hanem jobbá, gazdagabbá és szebbé tehetjük életünket. Nem csoda, hogy a doktor megjelent ellazító és tudatalattit befolyásoló hanganyagai majdhogynem hiánycikknek számítanak, mert annyian megrendelték, megvásárolták. A visszajelzések pedig magukért beszélnek...

Az előadás végén pedig bárki szabadon kérdezhetett a doktortól, aki szívesen válaszolt mindenre és természetesen be is iratkozhatott a tanfolyamra, hogy elsajátíthassa az agykontroll módszer alapjait.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok: