Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Augusztus 01. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A buszjegy árának emelésével hoznák helyzetbe a vasutat

A buszjegy árának emelésével hoznák helyzetbe a vasutat

Megszűnnek az öt kilométeres jegyek a helyközi buszokon, a vasúton a távolsággal arányosan nő a pótjegy ára. Ezenfelül szeptembertől a buszjegyek minden viszonylatban drágábbak lesznek, mint a pótdíjjal növelt vonatjegyek. A módosítás célja, hogy az utasokat a kötött pályás közlekedés felé tereljék, és megszűnjön a vasút versenyhátránya — adta hírül a szaktárca.

Szarvas Péter, a Körös Volán Zrt. vezérigazgatója a változásokról szólva azt mondta a Békés Megyei Hírlapnak, komoly átrendeződés nem várható, nem valószínű, hogy az autóbuszos utazást választók tömegesen térnének át a vasúti közlekedésre. Hozzátette, a volánbuszok az ország 3200 településének mindegyikére eljutnak, míg a honi vasúti hálózat körülbelül 1100 településre van bekötve. Emellett emlékeztetett arra, hogy a helyközi buszközlekedésben csak az öt kilométeres menetjegyeket szüntetik meg, az ötkilométeres bérletek továbbra is megmaradnak.

Egy utas azt mondta a lapnak, nem teljesen egyértelmű számára, hogy az említett intézkedésekkel miként próbálják meg az embereket rábírni, hogy többet járjanak vonattal. Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a legtöbb családban ma már van autó, így ők szinte természetszerűen a kényelmesebb és rugalmasabb gépkocsiközlekedést választják. A vasút a folyamatosan dráguló benzinárak ellenére sem tud konkurálni a közúti közlekedéssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.