Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Május 18. 11:17, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

A béke felbecsülhetetlen érték

A béke felbecsülhetetlen érték

Mi, akik békében születtünk és nevelkedtünk fel, más értéket képvisel ez a szó. Mégis feladatunknak kell éreznünk a harmonikus együttélés, avagy más szóval a béke fenntartását.

A Kiskunfélegyházi Béke Klub városunk önkormányzatával közösen évről-évre megszervezi a Békenapot, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy a biztonság és a béke nem magától értetődő állapot, hanem a társadalom minden tagjának tennie kell a létrejöttéért és folyamatosságáért.

Idén május 16-án a Félegyházi Népdalkör előadásában hallhattuk Magyarország és Európa himnuszát az ünnepség első helyszínén, a Városháza dísztermében.

Elsőként Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója szólt a megjelentekhez. Elmondta, hogy az ünnepségen elhangzó előadások a múlt, a béke és a jövő köré csoportosulnak.
Az igazgatónő ünnepi gondolatait követően Mayer Lászlóné és Mayer László mutatta be a 160 éve született dr. Holló Lajos életét és munkásságát.

Az érdekes előadás után Csányi József polgármester a városunkban jelenleg is zajló munkálatok eredményeként megújuló Félegyházáról adott tájékoztatást.

Az előadások sorát a Kiskunfélegyházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat képviselői zárták, akik azt mutatták be, miként látják a diákok Félegyházát.

A Békenap dr. Holló Lajos szobránál koszorúzással zártult.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.