Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Szeptember 12. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

95 évesen is mindenáron dolgozni akar

95 évesen is mindenáron dolgozni akar

95. születésnapját ünnepelte az elmúlt vasárnap özv. Cserkó Lászlóné Rozika néni.

Városunk vezetése nevében Balla László alpolgármester kereste fel őt otthonában, hogy egy csokor virággal és miniszterelnökünk által aláírt oklevéllel köszöntse a jeles nap alkalmából.

Rozika néni határozott, erős kézfogásából ítélve a munkának idős kora ellenére is nagy szerepe van életében. Mindezt alátámasztotta keresztfia és annak felesége. Mosolyogva mesélték, hogy úgy kell megparancsolni Rozika néninek a pihenést. Mindig jön-megy, egy percre sem ül le. Igaz már bottal jár, de az utcában meglátogatja a szomszédokat, és ha jól nem vigyáznak rá, akkor még képes lenne tűzifát is hordani, kapálni és söprögetni is. Mióta mindkét szemét megműtötték, azóta tényleg szigorúan veszi családja a rá való figyelést. Nehéz a dolguk, mert Rozika néni mindent maga akar megcsinálni. De azért szeret tévézni és rádiót hallgatni is. A sorozatok mellett a politika a kedvenc műsora.

Rozika néni örömmel vette elő kis táskájából a régi fotókat és azt az újságcikket, amit 90. születésnapján írtak róla, hogy megmutathassa az alpolgármesternek. A fotók nézegetésekor felidézte a régi emlékeket, melyekre mindig szívesen gondol. Legtöbbet a munkáról tudott beszélni, hiszen egész életében szorgalmas és dolgos asszonyként élte a mindennapokat, csakúgy mint mostanság.

Cserkó Rozália 1922. 09. 10-én Budapesten született Lajos Terézia és Cserkó István, téglagyári dolgozó munkásember gyermekeként.

Első férjét Hegedűs Istvánnak hívták, de sajnos nagyon rövid ideig tartott a házasságuk. A háború elragadta Rozika nénitől 1944. április 24-én férjét.

Rozika néni már 16 évesen a Kerámiagyár festőüzemében dolgozott. Ezt követően a Dohány utcai papírüzemben papírzsákokat készített. Később a kispesti textilgyárba került, ahol orsózónőként dolgozott.

1958-ban szüleivel együtt Kiskunfélegyházára költöztek. Itthon az állami gazdaságban kapott munkát, először a kertészeti részlegen, majd 2 év munka után az állami gazdaságban lett takarítónő. Az egyedül töltött évek után, 1960-ban újra férjhez ment Cserkó Lászlóhoz. Házasságukból sajnos nem született gyermekük. 1977-ben vonult nyugdíjba, azóta keresztfiával és annak családjával él együtt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.