Városlista
2019. március 19, kedd - József

Hírek

2018. Október 30. 13:51, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

90. születésnapját ünnepi a héten Varga János

90. születésnapját ünnepi a héten Varga János

Ez alkalomból városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője Szamosi Endre köszöntötte fel őt otthonában.

János bácsi és felesége Rozika néni nagy izgalommal várták a nagy napot. Lányuk süteménnyel és szomjoltóval kínálta a vendégeket. Az unokák és dédunokák sajnos nem tudtak jelen lenni, de a róluk készült fotókat büszkén mutatta meg az idős házaspár.

János bácsi 1928. november 1-jén született Kiskunfélegyházán egyszerű földműves család első gyermekeként. Édesapja földműveléssel foglalkozott, édesanyja pedig otthon vezette a háztartást hat apró gyermekkel.

János bácsi életének java részét a helyi TSZ-ben töltötte, onnan is ment nyugdíjba. 1953-ban vette el feleségül Juhász Rozáliát, akivel mai napig boldog és kiegyensúlyozott házasságban él, már több mint 65 éve.
Házasságukból egy leánygyermek született, majd azóta két unokával és két dédunokával bővült a család.

János bácsi édesapja példáját követve egész életében a mezőgazdaságban dolgozott és még szabadidejét is ezzel töltötte, hiszen vagy traktorozott, vagy lovas kocsival fuvarokat vállalt az ismerősöknek és rokonoknak.

Jelenleg szűk családi körben tölti idős napjait, viszonylagos egészségben és hűséges felesége társaságában. Lányuk a szemközti házban lakik, így nagyon sokat tud segíteni a ház körüli munkákban és a mindennapi dolgokban, de az unokák és dédunokák is gyakori látogatók János bácsiéknál.

Címkék: Varga János

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 18. 20:43, hétfő | Helyi

Tudja mikor lesz ismét 20 fok nappal?

Vasárnap Baján 24,4 fokig emelkedett a hőmérséklet.

2019. Március 18. 20:34, hétfő | Helyi

Közös ellenzéki sajtótájékoztatót tartottak Kiskunfélegyházán

Március 14-én a Móra Ferenc Gimnázium előtt közös ellenzéki sajtótájékoztatót tartottak.

2019. Március 18. 19:59, hétfő | Helyi

Ünnepi koncertre invitálták a zenekedvelőket

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében ünnepi koncertre várták a zenekedvelőket március 14-én.

2019. Március 18. 19:37, hétfő | Helyi

Zenére csilingeltek a verssorok

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc ünnepének előestéjén irodalmi estet tartottak a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.