Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Június 05. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

90 évesen is tüsténkedik Bódi Jánosné Irénke néni

90 évesen is tüsténkedik Bódi Jánosné Irénke néni

Bódi Jánosné szül Takács Irén június 4-én töltötte be 90. életévét. E szép ünnep alkalmából városvezetésünk nevében Csányi József polgármester és a körzet önkormányzati képviselője dr. Réczi László köszöntötte Őt fel o

Irénke néni korát meghazudtoló szellemi és fizikai frissességben fogadta vendégeit. Kérdésünkre, hogy miképp lehet ilyen csinos 90 évesen egy asszony, helykén csak annyit válaszolt először: „Hát szépen felöltöztem!” Aztán persze részletesen elmesélte azokat a dolgokat, amelyek hozzásegítik fittségének megőrzéséhez.

Így például azt is megtudtuk, hogy Irénke néni nagyon szeret olvasni és emberekkel foglalkozni. Világéletében aktívan élt és szorgalmasan dolgozott, mellette a családi fészket is rendben tartotta és tisztességes életre tanította gyermekeit is.
Irénke néni nyolcgyermekes munkáscsaládból származik. Sajnos testvérei közül már csak 85 éves húga él.

1951-ben ment férjhez. Férje Bódi János katonatisztként szolgált. Budapesten kezdték a családi életet. Házasságukból két gyermekük született egy leány és egy fiú.

1966-ban költöztek Budapestről Kiskunfélegyházára, és 1978-ig laktak itt. Irénke néni a Bács-Kiskun-megyei Iparcikk Vállalatnál dolgozott személyzeti és oktatási vezetőként.

Mivel 1978-ban a férjét ezredesi rangba Budapestre helyezték, így a család is költözött. Irénke néni Budapesten a Belvárosi Közért Vállalatnál személyzeti és oktatási osztályvezetőként helyezkedett el és ebből a beosztásból ment nyugdíjba.
Irénke néni nagyon szerette a munkáját. Sok tanulót nevelt ki a kereskedelemnek. Közülük nagyon sokan vannak, akikkel még a mai napig is tartja a kapcsolatot. Irénke nénit őszinte büszkeséggel tölti el az, hogy megállták helyüket az életben.

A katonai pálya meghatározó volt Irénke néniék családi életére. 1994-ben visszaköltöztek Kiskunfélegyházára. Vásároltak egy kertes házat a nyugodt családi élet reményében. Sajnos nem sokáig élvezték a harmonikus együttlétet, mert Irénke néni férje súlyos betegségben meghalt. Azonban a mai napig hálás azért a sorsnak, mert a 45. házassági évfordulójukat még meg tudták ülni október 2-án. Férje 10-én hunyta le örökre szemeit.

Irénke néni 45 év házasság után özvegyen él, de nem magányosan. A család és négy unokája, két dédunokája mindig örömöt varázsolnak szívébe. A sok törődésért cserébe pedig mindig főz valami finomat a szépkorú asszony a családtagoknak.
Irénke néni napjainkban is aktívan tevékenykedik. 1996-tól a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület tagja és az egyesületen belül pedig jelenleg is vezetőségi tag. Alapító tagja volt a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének és hosszú éveken át volt a Nőtagozat vezetője. Irénke néni a mai napig szívén viseli az idősödő nyugdíjas klubtársai sorsát, bár néha belegondol, hogy ő közöttük a legidősebb.

Mit is kívánhatnánk Irénke néninek, mint azt, hogy nagyon sokáig tartsa meg a Jó Isten szerettei körében egészségben és ilyen frissességben, vidámságban.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.