Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Szeptember 30. 14:13, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

80. születésnapját ünnepli Balázs Árpád zeneszerző

80. születésnapját ünnepli Balázs Árpád zeneszerző

Melyik zenekedvelő ne ismerné Balázs Árpád zeneszerzőt, avagy műveit, melyek közül jó néhányat kifejezetten a félegyházi kórusok számára írt?

80. születésnapján ünnepli a népszerű zeneszerző, Kiskunfélegyháza díszpolgára, Balázs Árpád, akit e kivételes nap alkalmából látták vendégül Jankovszki Ferenc, a fúvószenekar megalapítója és felesége Jankovszkiné Dobó Anikó a városi könyvtárban szeptember 29-én.

A telt házas közönség előtt tartott beszélgetést megelőzően Nagyné Mészáros Erika vezényletével a Batthyány Lajos Általános Iskola kórusa adta elő Balázs Árpád Bodzavirágból, bodzavirágból hullik a, hullik a sárga virágpor kezdetű népszerű kórusművét.

A zeneszerző meghatódottan gratulált a kórus tagjainak, a zongorán kísérő Bolla Juliannának, illetve a vezénylő Nagyné Mészáros Erikának is.

A csilingelő dalt követően Balla László alpolgármester köszöntötte Balázs Árpád zeneszerzőt és kedves feleségét, aki szintén megtisztelte a rendezvényt, valamint a népes számban megjelent közönséget. Miután Jankovszkiné Dobó Anikó rövid életrajzi ismertetője elhangzott, a pódiumon kávéházi hangulatot teremtve beszélgettek el a számos elismerésben részesülő, népszerű zeneszerzővel, akinek ma a városunknak írt darabjai is bemutatásra kerülnek a Szent István Templomban 19 órakor tartandó Zene Világnapja alkalmából tartott koncerten.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.