Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Szeptember 02. 14:54, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

80 évesen szervezte meg a Kállai család találkozóját

80 évesen szervezte meg a Kállai család találkozóját

Különleges kéréssel fordult lapunkhoz az évtizedek óta Gödöllőn élő Kállai Mihály János. 80 évét betöltve, úgy határozott, hogy családi találkozót szervez Tiszaalpáron rég nem – illetve soha nem – látott rokonai megismerésér

Misi bácsi szerette volna, ha a szép pillanatot nemcsak megörökítjük, hanem hírt is adunk róla, hogy mások is láthassák: igenis a családi kapcsolat még a mai rohanó világban is megfizethetetlen és mindenki számára a legfontosabb dolog.

Mint ahogy azt lapunknak Misi bácsi elmondta, gyermekkorának jelentős részét Borsihalmon, a nagyszüleinél töltötte. Itt évről-évre találkozhatott a nagycsalád valamennyi tagjával és mindenkiről tudott mindent.

Az élet azonban szerteszórta a rokonságot és később a gyerekekről, unokákról, dédunokákról már csak hírből sem tudott Misi bácsi. Mindig is dédelgetett álma volt, hogy egyszer összehozza a családot, amely egy kellemes nyári napon – augusztus 26-án – végre sikerült.

Előkereste azokat a telefonszámokat, amelyeket gondosan őrzött és lassan-lassan, hosszú szervező munka után végül elért mindenkit. Misi bácsi elmondása szerint, boldog könnyes telefonbeszélgetések voltak ezek, melyeknek köszönhetően a családtagok adták tovább a jó hírt azoknak, akik szintén a népes családhoz tartoztak. Voltak olyanok is, akiknek csak a lakcímét őrizgette Misi bácsi, őket levélben kereste meg.

A tiszaalpári vadászházba megszervezett családi találkozóra végül közel negyvenen mentek el. Sokan akkor látták egymást először, de páran a régi emlékek felelevenítésének örömét is átélhették. A finom bográcsos őzpörkölt után jólesett a beszélgetés és a poharazgatás, a család aprajának pedig kellemes kikapcsolódást nyújtott a pompás parkban való játék.

Misi bácsi boldog pillantását látva pedig egyértelmű volt, hogy élete egyik legnagyobb ajándékát kapta meg a rég nem látott szerettei és azok gyermekei, unokái körében eltöltött napon.

(Fotók: Hájas Sándor - Félegyházi Közlöny)

Címkék: Kállai Mihály

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM