Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Október 13. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

60%-os energia megtakarítást érhet el a komplex felújításnak köszönhetően a lakótelepi társasház

60%-os energia megtakarítást érhet el a komplex felújításnak köszönhetően a lakótelepi társasház

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 2016. évi költségvetésében 51,5 M Ft-ot határozott meg arra, hogy a panelprogramban résztvevő társasházaknak a szigetelését, energetikai korszerűsítését el tudják végezni.

Ez az összeg 6 társasház - a Horváth Zoltán u. 2-4-6., Kossuth u. 14., Mónus Illés u. 2/A és B, Holló László u. 28., Dr. Holló Lajos u. 85. és Dr. Holló Lajos u. 87. megújítását hivatott szolgálni, melyből a mai napon (október 13-án) a Dr. Holló Lajos u. 85. sz. alatti társasház már átadásra került. Az önkormányzat mellett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az „Otthon Melege Program” keretében 21.178.975,-Ft-tal támogatta a projektet.

Csányi Józseftől, városunk polgármesterétől megtudtuk, hogy a majdnem teljesen kész társasházprojekt kivitelezési költségének 15%-át az önkormányzat biztosította, mely 9.424.112,-Ft-ot jelent a Dr. Holló Lajos u. 85. sz. alatti épület tekintetében. Maga a komplex felújítás 63 millió forintba került összesen. A program eredményeként a fűtés tekintetében megközelítőleg 60%-os energia megtakarítást fognak elérni a házban lakók. Ezen túlmenően a társasház üzemeltetésekor fellépő szén-dioxid kibocsátás a jövőben csökkenni fog és az esztétikusabb megjelenést sem utolsó szempontként kell kezelni.

A Dr. Holló Lajos u. 85. sz. alatti társasház 1985-ben épült öntött falas, iparosított technológiával. Az 5 szintes, 19 lakásos épület már megérett a felújításra, ami most szerencsére komplexen valósult meg a komoly beruházás keretében, hiszen a megújított épületgépészet és kiváltott gyűjtőkémények mellett hőszigeteléssel és kicserélt új nyílászárókkal gazdagodtak a lakás tulajdonosok. A Petőfi lakótelepen nem ez az utolsó felújítás, jelenleg is két helyszínen zajlik a munka. Remélhetőleg az önkormányzati ciklus végére több száz család életkörülményei fognak javulni – mondta el az ünnepélyes szalagátvágáskor Dr. Ónodi Izabella a 8-as számú választókörzetének a képviselője, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke a társasház kapujában.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)