Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Július 25. 08:00, szombat | Bulvár
Forrás: proaktivdirekt.com

6 vészhelyzet, amikor gyömbérre van szükséged!

6 vészhelyzet, amikor gyömbérre van szükséged!

A gyömbér nemcsak finom, hanem egészséges is. Nemcsak felfrissít, hanem baktériumölő tulajdonsággal is rendelkezik. Nemcsak kellemes az aromája és az illata, de a vérkeringést is élénkíti.

Rengeteg pozitívuma van tehát a gyömbér fogyasztásnak, amit az alábbi vészhelyzetekben kiaknázhatunk.

1. számú vészhelyzet: herpesz
A kis herpeszkrémek megfizethetetlenül drágák, ha egyszer beruházol egyre, akkor úgy őrzöd, mintha kincs lenne. Néha azonban elkeveredik, és pont akkor nem találod, amikor a leginkább szükség lenne rá. A közeli gyógyszertár meg zárva. De kinek van szüksége méregdrága herpeszkrémre, ha a közértben a töredékéért tud gyömbért vásárolni?
Próbáld ki a következő házi praktikát: a reszelt gyömbér levét két kiskanál hátoldalának a segítségével kipréselheted, és egy fültisztító pálcika segítségével ecsetelheted vele a herpeszedet. Olyan sűrűn kezeld, amilyen sűrűn csak lehet, de minimum 2-3 óránként kend be a szerrel. Csodákat művel!

2. számú vészhelyzet: fejfájás
Elronthat egy egész napot, ha fáj a fejed. Szerencsére a gyógyszereken kívül megannyi természetes módszerrel küzdhetsz ellene. Közülük egy a gyömbér. Még a migrén ellen is jó lehet.
Végy kb. 2 teáskanálnyi reszelt gyömbért és öntsd fel vízzel, majd idd meg a keveréket. Akár el is rágcsálhatod, ha nem tartod erőteljesnek az ízét.

3. számú vészhelyzet: nátha és torokfájás
Mindig a lehető legrosszabbkor csap le ránk a nátha. Ha szeretnél gyorsan megszabadulni tőle, fogyassz gyömbéres teát. Két teáskanálnyi reszelt gyömbért forró vízzel felöntünk, mézet és citromot keverünk hozzá, és kortyonként megisszuk. Naponta többször elkészítjük a keveréket.

4. számú vészhelyzet: gyomorbántalmak
Tudtad, hogy a gyömbér segíti az emésztést is? Nehezebb ételeknél fűszerként alkalmazva segíthetjük azok útját a bélrendszerben. Vagy fogyaszthatjuk a fent említett gyömbéres teát is. Hasmenésre és görcsoldásra is alkalmazható. Hányinger ellen a kandírozott gyömbért ajánlják.
A gyömbér egyébként fertőtleníti a bélrendszert, így ha külföldön az ételeinket megfűszerezzük vele, és az étkezések után is elfogyasztunk egy gyömbéres teát, akkor bízhatunk abban, hogy a hasmenés elkerül majd minket – olvasható a hazipatika.com-on.

5. számú vészhelyzet: fáradtság
A nyári nagy melegben kávé helyett jó ötlet a gyömbéres víz. Serkenti a vérkeringést, frissít és élénkít, segíti a koncentrációt. Szeletelj fel egy ujjnyi vastag gyömbért, öntsd le 2,5 dl forró vízzel, hagyd állni 5-10 percig, szűrd le, keverd össze citromlével és mézzel vagy cukorral, hűtsd le a számodra megfelelő hőmérsékletre, majd fogyaszd kedved szerint. Akár mentalevéllel is feldobhatod.

6. számú vészhelyzet: gyorsan fogyni kell
A tavalyi év slágere volt a gyömbéres fogyi víz. Bár nem értünk egyet a szélsőséges diétákkal, és fogyókúrákkal, de ha hétvégére laposabb hasra van szükséged, akkor kipróbálhatod ezt a fogyókúrás italt.

Mi kell hozzá?
2-3 centiméternyi friss gyömbér felszeletelve
közepes méretű kígyóuborka, szintén szeletelve
közepes méretű citrom, alaposan megmosva, felszeletelve
12 darab mentalevél
2 liter víz
A hozzávalókat tegyük egy kancsóba, öntsük fel vízzel, majd egy egész éjszakán keresztül érleljük. A reggeli, az ebéd és a vacsora után is fogyassz belőle egy pohárral, négy napig, valamint ügyelj a kalóriabevitelre. 1200 kalóriás diétát tarts mellette. Természetesen más folyadékot is fogyaszthatsz, például teát, vizet, frissen préselt gyümölcslét.

Címkék: egészség, etel, gyömbér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.