Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. December 14. 11:00, vasárnap | Életmód
Forrás: femina.hu

6 dolog, amit iktass ki az étrendedből, hogy szép legyen a bőröd

6 dolog, amit iktass ki az étrendedből, hogy szép legyen a bőröd

Nemcsak az számít, hogy mit kensz az arcodra hanem az is, hogy mit eszel. Elmondjuk, mi az, amit nem kellene.

Aki szeretené rendben tudni a bőrét, annak nemcsak arra kell figyelnie, hogy mit ken az arcára, az összetevők mélységéig tesszük hozzá, hanem arra is, hogy mit visz vagy nem visz a szervezetébe. A modern táplálkozással számtalan olyan anyag jut a testbe, amire nincs szükség, sőt káros, és mivel a bőr a legnagyobb kiválasztó szervünk, bizony meglátszik rajta, akné, élettelen bőr vagy épp ráncok formájában. Bár most mégcsak december van, ha szeretnéd, hogy jövőre jobb állapotba kerüljön a bőröd, akkor mondj le a következőkről a januártól, de legalábbis próbáld őket minél ritkábban fogyasztani.

A bőr egyik legnagyobb ellensége a cukor. Nemcsak az alakodat veszélyezteti, de rárakódik a kollagénrostokra, és azok kevésbé lesznek rugalmasak. A cukrot cseréld le xilitre vagy eritritre.

Sajnos a cukor nemcsak magában jelent veszélyt, de mindféle gyorsan felszívódó szénhidrát is, a kenyér, a tészta is. Nem véletlen, hogy a modellek mind lowcarb diétán élnek, vagyis szénhidrátszegény táplálkozást folytatnak. A kollagénrostok rugalmatlansága ugyanis nemcsak ráncokat okoz, de a test is hamarabb megereszkedik.

A legtöbben túl sok sót eszünk, ami dehidratálja a szervezetet és agy a bőrt is. Nemcsak maga a só jelent problémát, de a különböző chipsekben, rágcsákban is rengeteg van.

A feldolgozott élelmiszerek, konzervek, szószok, felvágottak és minden olyasmi amiről elsőre nem látszik, hogy készült, tele van adalékanyagokkal. Ezekkel ugyan megbirkózik a szervezet, és nem az összes káros, de míg a többi kiválasztásával foglalatoskodik a test, addig a regenerálódásra kevesebb idő jut.

Felejtsd el a cukros üdítőket, energiaitalokat, melyek nemcsak a bőrt teszik tönkre, de hizlalnak is. És nem biztos, hogy a cukormentes változat jobbat tesz. Fogyassz helyettük minél több vizet, ha jót akarsz tenni a bőröddel.

Az alkohol, igen, még a vörösbor is, a bőr ellensége. Alkalmi fogyasztása is dehidratálja a bőrt, egyébként elpattant erek, pirosság, száraz bőr és mélyülő ráncok jelzik, hogy valaki gyakran a pohár fenekére néz. A vörösbor sem jó választása, ahhoz, hogy elegendő antioxidáns jusson a szervezetebe belőle, nagyon sokat kellene meginnod.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.