Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Augusztus 02. 13:00, vasárnap | Életmód
Forrás: goodhousekeeping.com

5 étel, ami segíthet leküzdeni a fájdalmat

5 étel, ami segíthet leküzdeni a fájdalmat

Fejfájás, ízületi fájdalmak, regenerálódás esetén nem mindegy, hogy milyen ételeket fogyasztunk. Főként, ha vannak olyan élelmiszerek, amelyek segíthetnek a gyorsabb felépülésben és a fájdalomcsillapításban is.

Fejfájás, ízületi fájdalmak, regenerálódás esetén nem mindegy, hogy milyen ételeket fogyasztunk. Főként, ha vannak olyan élelmiszerek, amelyek segíthetnek a gyorsabb felépülésben és a fájdalomcsillapításban is. Ezeket gyűjtöttük most össze.

1. Brokkoli
A finom és egészséges brokkoli egy valódi szupersztár. C-vitamin tartalmának köszönhetően megtámogathatod a sejtjeidet és megvédheted őket a sérülésektől. Egyél belőle többször keveset, add hozzá annyi ételhez, amennyihez csak bírod. Ne feledd! Vízgőz felett párolva őrzi meg a leginkább vitamintartalmát. Smoothie-hoz is hozzáadhatod.
Tipp: enyhén párolt, még ropogós brokkolit mixelj össze egy naranccsal és egy banánnal. Isteni reggeli!

2. Gyömbér
A gyömbér csillapítja az ízületi fájdalmakat, a migrént és még a gyomorfájástól is megszabadíthat. Többféleképpen is fogyaszthatod: készíthetsz belőle gyömbérteát, gyömbéres limonádét vagy smoothie-ba is belereszelheted. Az ételeknek pikáns ízt ad, a süteményeknek pedig ünnepi hangulatot. :)

3. Sárgarépa
Szintén védelmezi a sejteket, és segít megelőzni a fájdalmat. Nagyon gazdag béta-karotinban, főként ennek köszönheti jótékony hatását. Ha szeretnél finom fűszeres répát enni, szeleteld fel, pirítsd meg gyömbérrel és fokhagymával egy kis olajon.

4. Ananász
Az ananász tényleg aduász, még fájdalomcsillapításra is jó! Tudniillik három kulcsfontosságú tápanyagot is tartalmaz: C-vitamint, mangánt és tiamint (B1-vitamint). Add hozzá smoothie-hoz vagy fogyaszd csak úgy magában. Húsokkal is nagyon finom.

5. Pinto bab
Minimális szinten szeretnéd tartani a fájdalmat? A pinto bab gazdag azokban a vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek ebben segíthetnek neked. Réz, mangán, magnézium és tiamin (B1) is található benne. Leves, főzelék vagy bab-saláta is készíthető belőle.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.