Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Április 04. 14:35, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

48 diák mérte össze tudását a Félegyházán megrendezett országos fodrászversenyen

48 diák mérte össze tudását a Félegyházán megrendezett országos fodrászversenyen

Egy olasz fodrásztermékeket forgalmazó cég támogatásának köszönhetően azonban idén végre sok év kihagyás után újra versenybe szállhattak a fodrászmesterség legügyesebb tanulói.

A március végi vasárnapon a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola egy olasz fodrásztermékeket forgalmazó cég támogatásának köszönhetően több év szünet után, a félegyházi iskola ismét megrendezhette az országos fodrászversenyt, mely mindig is nagy sikernek örvendett.

Tizenhét éven át minden évben ez a verseny adta a legméltóbb lehetőséget arra, hogy a fodrásztanulók összemérhessék kézügyességüket, valamint a szakképzésnek köszönhető tudásukat és rutinjukat. Az iskola fenntartójának változása miatt azonban ez a szép hagyomány megszakadt – nyilatkozta lapunknak Ágoston Tibor intézményvezető.

A versenyre a félegyházi diákok mellett a bajai, a kiskunhalasi, a kecskeméti, a hódmezővásárhelyi, az ózdi és a pécsi szakképzési centrumból érkeztek fiatalok.
A feladat egyrészt egy modern férfi frizura hajszárítása volt élő modellen vagy bábfejen, másrészt pedig egy menyasszonyi kontykészítése élő modellen, illetve Steampunk „viktoriánus tudományos fantasztikum” stílusú frizura készítése és hozzáillő öltözék összeállítása élő modellen.

Mint ahogy azt az igazgató kihangsúlyozta, a verseny nemcsak azért nagy jelentőségű, mert megmérettethetik magukat a tanulók, hanem azért is, mert új technikákat tanulhatnak egymástól és önbizalmuk növelésére tapasztalatot is szerezhetnek a nagyközönség előtt végzett munkáról.

A kiskunfélegyházi fodrásztanulók közöl első helyen végzett még Ónodi Diána (szalontechnika), Vas Mercédesz (Steampunk stílusú frizura és öltözék), Járvás Mercédesz, Nyári Vivien (menyasszonyi konty).

A sikeres versenyzők felkészítője Nagyné Patkó Anikó volt.

Címkék: fodrászverseny

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.