Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Augusztus 06. 09:16, csütörtök | Külföld
Forrás: vs.hu

45 ezer forintért veszi a kislányokat az Iszlám Állam

45 ezer forintért veszi a kislányokat az Iszlám Állam

9 éves korig kb. 200 ezer iraki dinárba, vagyis mintegy 45 ezer forintba kerül egy lány, utána egyre olcsóbb. Az ENSZ különmegbízottja szerint valósak a hónapok óta az interneten kerengő árak.

A főként yazidi kisebbséghez tartozó iraki lányok és nők áráról már felkerült egy lista novemberben az internetre, de azóta senki nem erősítette meg a dokumentum valódiságát. Most azonban Zainab Bangura, az ENSZ különmegbízottja állította azt, hogy kapott egy Iszlám Államtól származó "árlistát" áprilisban, amikor Irakban járt.

Bandura, aki az Iszlám Állam nőkkel való bánásmódját tanulmányozza, azt tapasztalta, hogy a nőket úgy adják-veszik, "mint egy hordó olajat", amiről egyébként szintén novemberben egy videofelvétel is nyilvánosságra került. Ott egy árverésen vitatják meg a rabszolgalányok árát, a vevők pedig az IS harcosai, illetve gazdag közel-keletiek.

Az árlistát először az Iraqi News publikálta, eszerint egy keresztény vagy yazidi gyermek, legyen fiú vagy lány, 9 éves korig 200 ezer dinárba kerül, egy lány 20 éves korig 150 ezerbe, majd az életkorral tíz évenként megy egyre lejjebb az ár. A 40 és 50 év közötti nőkért már csak 50 ezer dinárt kell fizetni, ez már csak kb. 11 000 forint..

A lányokat és asszonyokat nemcsak szexrabszolgának vásárolják, hanem túsznak is, vagyis azért, hogy aztán a vételár sokszorosáért adják vissza őket a családjuknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -