Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Október 09. 15:14, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Hírek

35,3 millió forintot nyert a város szervezetfejlesztésre

35,3 millió forintot nyert a város szervezetfejlesztésre

Újabb pályázati sikert könyvelhet el a város. Ezúttal 35 306 666 forint összegű támogatást nyert Kiskunfélegyháza

Újabb pályázati sikert könyvelhet el a város. Ezúttal 35 306 666 forint összegű támogatást nyert Kiskunfélegyháza az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának szervezetfejlesztése” című pályázatán – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Kapus Krisztián polgármester.

Januártól, a járási hivatalok elindulásával a megváltozott feladat-ellátási rendben és finanszírozási környezetben elkerülhetetlenül át kell gondolni az önkormányzati feladatokat, az intézményi struktúrát, meg kell keresni a költségcsökkentési és hatékonyságnövelési lehetőségeket, hogy az önkormányzatok fenntarthatóan szervezett szolgáltatáskínálattal lássák el kötelező és önként vállalt feladataikat. Erre a kormány mintegy 2 milliárd forintot különített el. Önkormányzatunk a most induló programra nyert 35 306 666 forint összegű támogatás az Államreform Operatív Program pályázatán.
A pénzt közszolgáltatások összehangolására, színvonaluk javítására, költségcsökkentő és működési hatékonyságnövelő programok kidolgozására és megvalósítására fordítják a hivatalnál, továbbá az önkormányzati felügyelet alá tartozó intézményeknél és gazdasági társaságoknál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.