Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 23. 16:42, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

3 arany, 3 ezüst és 5 bronz a Koppányoknál

3 arany, 3 ezüst és 5 bronz a Koppányoknál

Az elmúlt hétvégén, május 18-án és 19-én a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai három versenyen képviselték Kiskunfélegyháza városát.

Részt vettek a Koppányok a Sólyompróba elnevezésű Történelmi Versenysorozat 3. fordulóján, Kiskundorozsmán a Dél-Alföldi Régiós Versenysorozat 2. fordulóján, és Nagyváradon 4. White Lion Kupán.

2019. május 18-án a Kiskundorozsmai Íjászok Baráti Köre által szervezett Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 2. fordulóján 10 fővel vettek részt a Koppányok. A verseny helyszíne Szeged-Kiskundorozsmán, a Hősök Ligete volt. A Koppányok közül első helyen végzett Kövecses Zsuzsanna modern pusztai íjjal, második lett Csányi József és ifj Fetter Tamás, harmadik lett Szeibert Imre és Bicskeiné Csányi Mária, szintén modern pusztai íjakkal. Vadászreflex íj kategóriában Tamáskovics Gyula a harmadik helyre küzdötte magát. Fetterné Nagy Tünde 4., Zoboki Botond 5., Balanyi Sándor 7., Szólya Imre pedig a 8. helyen zárta a napot.

2019. május 19-én a Sólyompróba nevű sorozat 3 fordulóját rendezték meg a Sándorfalvi Sólymok, a Nádastó Szabadidőparkban. A Nádastó Szabadidőpark nagyon környezetet adott a versengésnek, azonban a Nádastó nádasa sajnos sok nyílvessző végső nyughelye is lett. Erre a versenyre 6-an utaztak az íjászok. A következő eredmények születtek: Bicskeiné Csányi Mária 2., ifj. Fetter Tamás 3., Zoboki Botond 3., Balanyi Sándor 4., Fetterné Nagy Tünde 7., Szeibert Imre a 7. helyen végzett. Mindannyian a népszerű modern pusztai íjjal lőttek.

Május 17-én a Partiumba a Bihar megyei, Betfia-Caii din Vale központba utazott Kis Mónika és Dinnyés Gyula, a május 18-án rendezett 4. White Lion Kupára, ami egyben a Bihar Megyei Íjász Kupa 1 állomása is volt. A versenyt 24 célon 2 lövéssel játszották végig a Koppányok. Festői környezetben, ám irdatlanul nehéz hegyi terepen. Az Alföldi viszonyokhoz szokott íjászoknak óriási kihívás volt a hegyi viszonyok adta nehézségek leküzdése. Az eredményeik a fárasztó nap végére: Kis Mónika és Dinnyés Gyula 1. helyen végeztek, mindketten vadászreflex íj kategóriában.

A következő kihívás, 2019. május 25-én, a Kecskeméten rendezett OB kvalifikációs verseny lesz.

Kis Mónika

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.