Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Március 05. 16:42, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

25 éves a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete

25 éves a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete

E jeles alkalom méltó megünneplésére ma (március 5-én) műsoros rendezvényt tartottak a Constantinum Intézmény Sportcsarnokában.

1991-ben alakult meg a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok alaptervezete, majd jelenlegi formájába 1994-ben alakult át. Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy nemcsak Kiskunfélegyháza város nyugdíjasai tartoznak tagságába, hanem nagyon sok környékbeli település kapcsolódik hozzá. Tehát le kell szögezni, hogy mind tevékenységét, mind tagságát illetően regionális hatáskörrel rendelkezik.
Csányi József, városunk polgármestere ünnepi köszöntőjében visszaemlékezett azokra a találkozókra, mikor azt kérdezték tőle, mikor lesz megint Kiskun TV, mikor lesz megint a városnak saját tévéje. Örömmel konstatálta, hogy ezen a jeles évfordulón már képviselteti magát városunk tévéje is. Noha egyenlőre még csak interneten működik, de folyamatosan dolgoznak a Magyar Hírközlési Hatósággal, hogy sugárzásra is engedélyt szerezzenek, és hamarosan látható legyen televízióban is a félegyházi tévé adása.

Városunk polgármestere huszonöt év távlatában végiggondolta azt, hogy milyen formában zajlottak az elmúlt időkben a rendezvények városunkban. Arra a megállapításra jutott, hogy nincs Kiskunfélegyházán rendezvény a nyugdíjas klubok nélkül. Ezért a város vezetése úgy döntött, hogy a városi rendezvényeket még nagyobb volumenben szervezi meg 2016-ban. Így nemcsak május 1., augusztus 20. és Városalapítók Hete lesz, hanem számos egyéb rendezvényen lehet majd részt venni. A Városalapítók Hetében egy nagyon jó hírrel szolgált polgármesterünk. A szombati fő napon május 21-én a Richter Gedeon Zrt. egy egészségutcát fog berendezni Kiskunfélegyházán, a Városháza előtt, ahol mindenféle szűrővizsgálattal állnak az érdeklődők rendelkezésére. A Richter Gedeon Zrt. 2 millió forintot ajánlott fel a Kiskunfélegyháza Városi Kórháznak és az ingyenes vizsgálatokon minden szűrővizsgálatért +300 forintot lehet szerezni kórházunk javára. Mindez azt jelenti, hogy hamarosan plusz 2-3 millió forintos támogatást fog kapni a Városi Kórház.

A Városalapítók Hete mellett természetesen lesz több más érdekes program is mint pl.: a Miénk itt a tér, vagy a legközelebbit említve március 15., ami teljesen új formában lesz megvalósítva. Az ünnepség a Vasútállomástól fáklyás felvonulással indul végig a Kossuth utcán egészen a Városházáig. Több helyszínen megállva kisebb előadással szórakoztatják majd a résztvevők a megjelent közönséget. Természetesen a végén a hagyományokhoz hűen a Petőfi szobornál az emlékmű megkoszorúzására is sor kerül.

Csányi József polgármester jövőbe mutató bizakodó beszéde után Juhász István, a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesületének elnöke vette át a szót.

Miután köszöntötte az ünnepségen megjelent egyesületi vezetőket, tagokat, a város szociális, kulturális és egyéb intézményeinek vezetőit, képviselőit, a települések polgármestereit, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékeit és nevelőit, a városi civil szervezetek vezetőit és tagjait, valamint a meghívott vendégeket, összefoglalta az elmúlt 25 év eseményeit. A visszaemlékezést színesítették a kivetített fotók, valamint az egyesületek által e jeles alkalomra összeállított fotóalbumok és fotókiállítás, melyet a későbbiek folyamán bárki kedvére nézegethetett.

A beszámoló mellett az egyesület elnöke az alapításában való aktív tevékenységükért és az elmúlt jubileumi időszakban végzett, sikeres munkájuk elismeréseként a klubok javaslatára az egyesület elnökségének döntése alapján EMLÉKLAP elismerésben az alábbi személyeket részesítette:

  • Andrási Jánosné – Több, mint 10 évig a Környezetvédő Nyugdíjas Klub vezetője volt, jelenleg az Értelmet az Éveknek Nyugdíjas Klub aktív tagja.
  • Bajáki Lászlóné – Értelmet az Éveknek Nyugdíjas Klub újjáalakulása óta aktív segítője, elsősorban szervezésben.
  • Bujdosó Imréné – Az egyesület alapító tagja, ez évben az alakulásának 45. évfordulóját ünneplő Megbecsülés Nyugdíjas Klub vezetője.
  • Csík Jánosné – Az Arany Alkony Nyugdíjas Klub alapító tagja, segítője.
  • Deli József – Az egyesület megalakulása óta aktív szervező, előadói és vezetői tevékenységet végez.
  • Fricska Nándor – Az egyesület és a Klunplast Nyugdíjas Klub alapító tagja, támogatója.
  • Koncz Jenőné – Az Őszidő Nyugdíjas Klub legrégebbi tagsági viszonnyal rendelkező tagja.
  • Lőrincz Sándorné – Az egyesület alapítója volt, az Asszony Klub vezetője, jelenleg a Cipőgyári Nyugdíjas Klub tagja.
  • Mindszenti Lászlóné – A Vöröskeresztes Nyugdíjas Klub és az egyesület alapításában aktív és kezdeményező munkát végzett.
  • Nagy Istvánné – Az ez évben jubiláló Megbecsülés Nyugdíjas Klubnak a legkorosabb aktív tagja.
  • Nemcsok Imréné – Pedagógus Nyugdíjas Klub tagja, vezetőségi tagja, több klubvezetővel dolgozott együtt.
  • Patyi László – Az Értelmet az Éveknek Nyugdíjas Klub meghatározó tagja, az egyesület alapítása óta.
  • Pintér Istvánné – Az egyesület alapítója, a Kunplast Nyugdíjas Klubnak több évtizeden keresztül a klubvezetője volt.
  • Retkes Józsefné – Az egyesület alapítása óta több klubnak tagja volt, jelenleg a Barátság Nyugdíjas Klub tagja.
  • Seres Dániel – Kezdetben Vöröskeresztes Nyugdíjas Klub vezetője volt, jelenleg a Félegyházi Citerazenekar és Énekkar sikeres vezetője.
  • Szemerédi Ferencné – A Bugaci Nyugdíjas Klub több évtizedes sikeres, meghatározó klubvezetője volt.
  • Tóth Józsefné – A Cipőgyári Nyugdíjas Klub alapítása óta az egyesület aktív tagja.
  • Zsolnai Mihály – A Vasutas Nyugdíjas Klub alapítása óta a közösség munkájában aktívan részt vesz.
  • Varga Mihályné – A Környezetvédő Nyugdíjas Klub megalakulása óta meghatározó segítője, kiváló közösségi tag.

Az emléklapok átadása után a szórakozásé volt a főszerep. Az előadók között láthattuk, hallhattuk: Gulyás László vándormuzsikust, Bense Lajosné (Kossuthosok Klubja) verssel kedveskedett a közönségnek, Horváth Richárd (KSZC Kossuth Középiskola diákja) énekkel, A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei zenés előadással, Kovács-Csonka Szilvia és Dr. Horváth-Rekedt Gréta énekkel és gitárzenével, a Padkaporos Táncegyüttes vérpezsdítő táncokkal színesítette a műsort, valamint felléptek még a Constantinum Nevelési és Oktatási Intézmény tanulói és a Gátéri Nyugdíjas Klub Népdalköre is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.