Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Február 25. 15:39, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Parasportnapot tartottak a Közgében

Parasportnapot tartottak a Közgében

Február 22-én a Magyar Parasport Napján az ország több intézményében betekintést nyerhettek az érdeklődők a mozgássérült emberek sporttevékenységeibe, így a félegyházi közgazdasági iskolában is.

Mint ahogy azt Nikolicsné Szabó Erikától az iskola testnevelő tanárától megtudtuk, az országos felhíváshoz a Közgé már második alkalommal csatlakozott. A diákokkal a parasportnapot megelőzően az osztályfőnökök beszélgettek arról, hogy milyen sok problémával kell szembesülniük a testi-, avagy értelmi fogyatékkal élő embereknek a társadalomba való beilleszkedéskor. De ugyanilyen nehézségekkel kell megküzdeniük, amikor valamilyen sporttevékenységet választanak maguknak.
- Iskolánk nincsen felkészülve a parasport játékokhoz, így még az unokáim csörgőjét is kölcsönvettem, a különféle játékok kivitelezéséhez – mesélte a nemrégiben Életműdíjjal kitüntetett testnevelő tanár.

A diákok nagyon együttműködőek voltak minden játékban, az ülő röplabdában ugyanúgy, mint a különféle bekötött szemmel végrehajtott gyakorlatok során. Az iskola két élsportoló diákja is elismerően nyilatkozott a rendezvényről.
Gujka Kármen, aki Európa-bajnok thai bokszolóként már bizonyított lapunknak elmondta, hogy nagyon nagy koncentrációt igényelt a feladatok bekötött szemmel való végrehajtása. A hagyományőrző lovassportot űző Kiss Bernadett pedig saját tapasztalataira alapozva mondta el, hogy szerinte a parasportban is ugyanúgy egymásra vannak utalva a fogyatékkal élő játékosok, mint a lovassportban a ló és lovasa.

A vidám hangulatban eltöltött délelőtt minden bizonnyal rávezette a fiatalokat arra, hogy akik valamilyen fogyatékkal élnek, azok ugyanolyan értékű emberek, mint bárki más, sőt talán többek is. Hiszen gondoljunk csak bele: kevesebb érzékszervvel, vagy hiányzó testrésszel is tudnak teljes értékű életet élni és a lehetőségeiket is talán jobban megbecsülik, mint egészséges társaik.

Címkék: parasportnap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.