Városlista
2019. február 22, péntek - Gerzson

Hírek

2018. Október 09. 20:00, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A Százszorszép Óvodában gondolnak a bogarak kényelmére is

A Százszorszép Óvodában gondolnak a bogarak kényelmére is

Az Állatok Világnapja alkalmából a Százszorszép Óvodában Lantos Szabolcs karbantartó kreativitásának köszönhetően ún. „rovarhotel” került átadásra.

A rovarhotelnek nevezett igen tetszetős táblán különböző formák láthatók, melyek közül a bogarak kiválaszthatják a kedvükre valók. Köztudott, hogy a rovarok szeretnek a fába, szénába, téglába, nádba és különböző terményekbe beköltözni. Ezek mind meg vannak jelenítve a táblán. A hotel környezetét sem hanyagolták el az óvoda munkatársai, mert mindennek egy szép parkrészt alakítottak ki. A gyerekek itt ismerkedhetnek a különböző rovarokkal, bogarakkal. Annál is inkább izgalmas lesz a jövőben a tanulmányozás, mert egy nagyító is rendelkezésre áll a bogarak közelebbi megszemléléséhez.

A gyerekek nagyon készültek erre a napra, mert amellett, hogy a látványos rovarhotel is átadásra került, még a szülők jóvoltából különféle állatokat is simogathattak. Ezen kívül a szülők süteményekkel és állatokat ábrázoló ételekkel kedveskedtek az apróságoknak, sőt a legtetszetősebb és legötletesebb ételek külön díjazásban is részesültek.

Címkék: rovarhotel

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 22. 17:13, péntek | Helyi

Elégedetten az élettel

E címmel tartott előadást óriási sikerrel Pál Feri atya a Móra Ferenc Művelődési Központban február 19-én a Házasság Hete Rendezvénysorozat egyik programjaként.

2019. Február 22. 12:59, péntek | Helyi

Hogyan készüljünk fel a változó épületenergetikai követelményekre?

Egyre szigorodnak az építkezéshez köthető szabályozások, hatványozottan igaz ez az épületenergetikai követelményekre.

2019. Február 22. 12:55, péntek | Helyi

A Las Vegas-i világpremier után már a kecskeméti gyártósoron az új modell

A Mercedes-Benz megkezdi Kecskeméten az új CLA Coupé gyártá-sát. Az új CLA Coupé, valamint a CLA Edition 1 2019 májusában kerülnek kereskedelmi forgalomba.

2019. Február 22. 10:09, péntek | Helyi

Lakossági tájékoztatás fertőző veszélyes hulladék elhelyezéséről

Az otthonukban keletkező fertőző veszélyes hulladékaikat a Bács-Kiskun Megyei Kórházban kihelyezett gyűjtődobozokban helyezhetik el.