Városlista
2018. október 18, csütörtök - Lukács

Hírek

2018. Október 09. 20:00, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A Százszorszép Óvodában gondolnak a bogarak kényelmére is

A Százszorszép Óvodában gondolnak a bogarak kényelmére is

Az Állatok Világnapja alkalmából a Százszorszép Óvodában Lantos Szabolcs karbantartó kreativitásának köszönhetően ún. „rovarhotel” került átadásra.

A rovarhotelnek nevezett igen tetszetős táblán különböző formák láthatók, melyek közül a bogarak kiválaszthatják a kedvükre valók. Köztudott, hogy a rovarok szeretnek a fába, szénába, téglába, nádba és különböző terményekbe beköltözni. Ezek mind meg vannak jelenítve a táblán. A hotel környezetét sem hanyagolták el az óvoda munkatársai, mert mindennek egy szép parkrészt alakítottak ki. A gyerekek itt ismerkedhetnek a különböző rovarokkal, bogarakkal. Annál is inkább izgalmas lesz a jövőben a tanulmányozás, mert egy nagyító is rendelkezésre áll a bogarak közelebbi megszemléléséhez.

A gyerekek nagyon készültek erre a napra, mert amellett, hogy a látványos rovarhotel is átadásra került, még a szülők jóvoltából különféle állatokat is simogathattak. Ezen kívül a szülők süteményekkel és állatokat ábrázoló ételekkel kedveskedtek az apróságoknak, sőt a legtetszetősebb és legötletesebb ételek külön díjazásban is részesültek.

Címkék: rovarhotel

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 17. 15:58, szerda | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg friss anyakönyvi híreinket!

2018. Október 17. 11:59, szerda | Helyi

Poloskacsapdán dolgoznak magyar tudósok

Az utóbbi években rendszeresen visszatérő problémát jelentenek a házakba, lakásokba behúzódó vándorpoloskák és márványospoloskák.

2018. Október 16. 11:06, kedd | Helyi

A piac ünnepi nyitva tartása

Az alábbiakban a piac ünnepi nyitva tartását olvashatják.

2018. Október 16. 10:55, kedd | Helyi

Piaci árak

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacon.