Városlista
2018. december 9, vasárnap - Natália

Hírek

2018. Október 09. 20:00, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A Százszorszép Óvodában gondolnak a bogarak kényelmére is

A Százszorszép Óvodában gondolnak a bogarak kényelmére is

Az Állatok Világnapja alkalmából a Százszorszép Óvodában Lantos Szabolcs karbantartó kreativitásának köszönhetően ún. „rovarhotel” került átadásra.

A rovarhotelnek nevezett igen tetszetős táblán különböző formák láthatók, melyek közül a bogarak kiválaszthatják a kedvükre valók. Köztudott, hogy a rovarok szeretnek a fába, szénába, téglába, nádba és különböző terményekbe beköltözni. Ezek mind meg vannak jelenítve a táblán. A hotel környezetét sem hanyagolták el az óvoda munkatársai, mert mindennek egy szép parkrészt alakítottak ki. A gyerekek itt ismerkedhetnek a különböző rovarokkal, bogarakkal. Annál is inkább izgalmas lesz a jövőben a tanulmányozás, mert egy nagyító is rendelkezésre áll a bogarak közelebbi megszemléléséhez.

A gyerekek nagyon készültek erre a napra, mert amellett, hogy a látványos rovarhotel is átadásra került, még a szülők jóvoltából különféle állatokat is simogathattak. Ezen kívül a szülők süteményekkel és állatokat ábrázoló ételekkel kedveskedtek az apróságoknak, sőt a legtetszetősebb és legötletesebb ételek külön díjazásban is részesültek.

Címkék: rovarhotel

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 09. 09:58, vasárnap | Helyi

A második is fényre lobban, jelzi: angyal szállt a földre

A hitet jelképező első gyertyaláng után fellobbant városunk adventi koszorúján december 8-án a reményt jelképező második gyertya is.

2018. December 09. 09:20, vasárnap | Helyi

Idén 56 alkotásból épült meg a Mézeskalács Meseváros

Immáron ötödik alkalommal épül fel Advent idején a Mézeskalács Meseváros, melyeknek minden egyes darabját jótékonysági célzattal készítik a vállalkozó kedvű alkotók, és akik ily módon kívánnak segítséget nyújtani.

2018. December 09. 08:00, vasárnap | Helyi

Ne feledje! Ma állat- és kirakodóvásár!

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően ma is (december 9-én) megrendezésre kerül az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR a félegyházi vásártéren.

2018. December 08. 21:13, szombat | Helyi

A karácsony már kopogtat az 5. számú választókörzetben is

Mint minden évben, idén is gondoskodott az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője arról, hogy mindenkinek legyen ünnep a karácsony.