Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 15. 16:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

A Demokratikus Koalíció is Horváth Tamást támogatja választókerületünkben

A Demokratikus Koalíció is Horváth Tamást támogatja választókerületünkben

Február 14-én sajtótájékoztató keretében tudatta Nagy Lajos a Demokratikus Koalíció helyi elnöke, hogy választókerületünkben a Demokratikus Koalíció és az MSZP nem indít egymás ellen jelöltet.

Nagy Lajos kihangsúlyozta, hogy pártjuk nem alkudik meg és nem is köt senkivel - a jelenleg kormányzó erőkkel sem - szövetséget. Leszögezte, hogy itt az idő harcolni a demokráciáért és küzdeni a szabad véleménynyilvánításért.

- Úgy gondoljuk, hogy itt Kiskunfélegyházán, a 4. számú választókerületben a két párt közös megállapodásaként nagyon jó jelöltet találtunk Horváth Tamás személyében. Egyértelmű tehát, hogy őt fogja támogatni a Demokratikus Koalíció a kampány során és a választásokkor is. A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás Választási szövetsége támogatja, hogy az egyéni jelölt Kiskunfélegyházán Horváth Tamás legyen, de önálló országos listát indít – nyilatkozta a koalíció elnöke.

Azt is elmondta Nagy Lajos, hogy mintegy 60 helyen lépett vissza országosan a Demokratikus Koalíció, beleértve a mi választókörzetünket is. Pártpolitikájuk egyik fontos momentuma az, hogy ne szavazhasson az, aki soha nem élt Magyarországon, de amellett is harcolnak, hogy a külföldi állampolgárok nyugdíját ne a magyar nyugdíjasok kárára fizessék.

Horváth Tamás a Változás Szövetsége, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd közös országgyűlési képviselőjelöltje legfőbb közös pontként az illiberális rendszer lebontását jelölte meg és egy olyan ország megteremtését, ahol a közbeszéd és a politikai kommunikáció a párbeszédről és valóban fontos társadalmi problémákról szól.

A XXI. századi modern Magyarország felépítésében a Magyar Szocialista Párt a legfontosabb szövetségesekre a demokratikus értékrendet magukénak tudó emberek és ezen értékrendet képviselő pártok között talál. Közöttük az elsőként említette a helyi szocialista vezető a Demokratikus Koalíciót, mely nem csak helyi szinten, hanem koordináltan az ország 60 választókerületében az egyéni jelöltjeik visszaléptetésével is hozzájárult a Fidesz legyőzéséhez.

Horváth Tamás választókerületünket érintő programja:

  • egészségügyi szakellátó rendszer fejlesztése, a várólisták drasztikus csökkentése
  • fiatal családok helyben maradását segítő önkormányzati bérlakás program felélesztése állami támogatással és jogszabályi környezet átrendezéssel
  • nyugdíjminimum 50.000 Ft-ra való emelése és évi egyszeri 120.000 Ft-os nyugdíj kiegészítés minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő idős számára, ápolási díjak megemelése
  • közbiztonság javítása a körzeti megbízotti és a rendőrségi állomány bővítésével
  • kistelepülési infrastruktúra fejlesztése járdák, belterületi utak és szennyvízcsatorna hálózatának kiépítésével
  • tanyán élők életkörülményeinek javítása, földutak, közvilágítás és közbiztonság fejlesztésével
  • szociális ellátórendszer fejlesztése, kiemelten az idős, magányosan élők támogatásával

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.