Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 08. 09:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

2017-ben is sok szép helyre eljutottak

2017-ben is sok szép helyre eljutottak

A Kiskun Természetbarát SE 2018. február 2-án tartotta évnyitó közgyűlését a Szakmaközi Művelődési Házban.

Mint minden alkalommal, Bozó Lajos elnök köszöntő szavait követően ezúttal is a túravezetők képes beszámolójával folytatódott az este.

Elsőként Kristóf Klára a természetbarát sportegyesület Bakancsos csoportjának vezetője számolt be a 2017. évi túrákról. Sok szép helyre sikerült eljutni az év folyamán. Voltak például a Pilisben, Felcsúton, Alcsútdobozon, Ipolytarnócon, megnézték a Páris patak szurdokvölgyét, sőt a nagy érdeklődésre való tekintettel a Liszt Ferenc Repülőtérre kétszer is ellátogattak. De nemcsak Magyarország területén barangoltak, hanem nyár végén bevállaltak egy Cseh-Morva körutat is, ahonnan óriási élményekkel gazdagodva tértek haza.

Rádi Ferenc a Talpas csoport túravezetője elsőként a Pirtón megrendezett XX. Rezét Kupát említette. Az év első túráját további sok szép kirándulás követte. Jártak Nagymágocson, Szentesen, Árpádhalmon, Salgótarjánban, Prédikálószéken, Zalában, de külföldi utazás is szerepelt az úti célok között. Barangoltak a történelmi Felvidék varázslatos tájain és eljutottak Szlovákiába, Horvátországba és Szlovéniába is.

A túravezetők beszámolóját követően a pénzügyi beszámoló következett. A Kiskun Természetbarát SE 2017-ben 1.249.000 Ft-ból gazdálkodott, mely az adó 1%-ából, a tagdíjakból és az önkormányzat támogatásából tevődött össze. Idén ez az összeg 1.400.000 Ft, melyből az önkormányzati támogatás 100.000 Ft.
A pénzügyi mérleg felállítását követően a jövő évi terveket is megbeszélték a sportegyesület tagjai. Javaslatokat is tehettek a túravezetők számára, illetőleg már fel is iratkozhattak az év eleji első kirándulásokra. Az est jó hangulatú batyus bállal zárult, melyen Bozó Lajos elnököt felköszöntötték 70. születésnapja alkalmából és a megjelentek kötetlenül elbeszélgettek a finom falatok és szomjoltók mellett.

Ezúton hívjuk fel a természetbarátok és túrakedvelők figyelmét arra, hogy a Kiskun Természetbarát SE-hez bármikor lehet csatlakozni. Ha valaki tag szeretne lenni jelentkezzen Kovácsné Marcsinál a 06-20/334-5146-os vagy Tímár Marcsinál a 76/430-717-es telefonszámon. Szeretettel várnak minden természetjárót kortól függetlenül. A kirándulásokon mindenki kiválaszthatja a saját maga kondíciójához illő utat.

A tagsági díj idén aktív dolgozóknak 3.000 Ft, nyugdíjasoknak és diákoknak 1.500,- Ft.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit