Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. December 24. 14:00, csütörtök | Helyi

Az adventi forgatag záró előadására december 23-án a késő délután órákban a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Koncertfúvós Zenekar fiataljai vállalkoztak.

A fülbecsengő karácsonyi dalok sora méltó befejezésévé váltak az adventi időszak nagysátorban fellépő művészeinek.

Nem volt olyan nézelődő, aki az idő tájt megfordult városunk karácsonyfájának környékén, hogy ne tekintsen be kíváncsiskodva a sátorba. A fiatalok nagy feladatot vettek a vállukra azzal, hogy a szezonális jellegű darabokat begyakorolják, hiszen ezeket a műveket az év más napjain nem játsszák fellépéseiken, külön kellett készülniük e kivételes alkalomra. A kemény munka azonban láthatóan meghozta gyümölcsét, mert az egyre duzzadó létszámú közönség a koncert végén elismerő tapsviharral jutalmazta a fiatalokat.

Kis-Fekete Vilmos, a zenekar vezetője elárulta, hogy a Karácsonyi koncerten a rutinos zenekari tagok mellett az utánpótlás is szerepet kapott, és a lehető legjobbat nyújtották tudásukból. Az összetartó közösség pedig ugyanolyan szeretetet és segítőkészséget mutat a kis újoncok iránt, mint azokkal a társaikkal szemben, akikkel már összeszoktak a gyakorlások és fellépések alkalmával. S az utóbbiról elmondhatjuk, hogy szerencsére mi félegyháziak sokszor lehetünk csodálatos előadásuk fül- és szemtanúi.

Legyünk hát büszkék városunk szülötte tehetségeinkre!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit